Izvor:
04.07.2017 u 03:07
0

MISTERIJA KOJA MUČI NAUČNIKE VEKOVIMA: Evo kako su zapravo izgrađene piramide! (VIDEO)

Piramide iz drevnog Egipta su za svoje doba bile tako izvanredno dostignuće, da mnogi sumnjaju da su ih uopšte na pravili ljudi.

Međutim, uprkos tome što mnogi misle da naučnici nikad nisu otkrili tajnu izgradnje tako veličanstvenih građevina u tako davnoj prošlosti, manje-više, tehnika je razotkrivena.

Iako su se služili primitivnom tehnologijom, ona je bila u najmanju ruku genijalna. Pošto Egipćani tada nisu imali točak, koristili su tehniku vlaženja peska, kako bi smanjili trenje, dok su vukli velike "sanke" sa teškim kamenim blokovima.

Zna se i da su sa građene direktno pored kamenoloma, što je olakšavalo transport.

Pošto su pratili kretanje zvezda i poznavali astronomiju na osnovnom nivou, mogli su da prave građevine pod pravim uglom.

Ranije je otkriveno da je za izgradnju Velike piramide bilo potrebno nešto manje od 2.000 ljudi i oko 23 godine, a više o tome možete pogledati u priloženom videu:

Izvor:B92.net
Foto:Twitter/dragoslavcirko

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter