Izvor:
25.04.2019 u 15:15
0

PLAVUŠE ILI CRNKE: Ko je agresivniji?

Istraživanja pokazuju da su plavuše, zbog predrasuda koje o njima vladaju, agresivnije i ponašaju se autoritativno

Plavuše se često predstavljaju kao krhke, nežne i mirne žene, dok se tamnokose često smatraju opasnijima i snažnijima. Predrasudama su doprineli i mnogi filmovi.

Naučnici tvrde da su žene sa plavom kosom borbenije i agresivnije od brineta, crnki i crvenokosih žena. Dame svetlije kose su često i predmet mnogih predrasuda, što dokazuju i brojni vicevi o njihovoj pameti.

Plavuše se često predstavljaju kao krhke, nežne i mirne žene, dok se tamnokose često smatraju opasnijima i snažnijima. Predrasudama su doprineli i mnogi filmovi, a osobito oni u kojima je glumila najomiljenija filmska plavuša Merilin Monro.

Zbog toga plavuše moraju češće i žustrije braniti svoje stavove, više se boriti i truditi da bi ih ljudi shvatili ozbiljno i da bi uspele na poslovnom planu

Istraživači su otkrili i da žene koje oboje svoju kosu u plavu boju brzo počinju da se ponašaju autoritativno i strogo.

Izvor: Opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter