Izvor: Novosti
21.09.2020 u 08:40
0

ČUVAR MOZGA I CELOG ORGANIZMA: Ovo voće reguliše i KRVNI PRITISAK

Obzirom na sve zdravstvene prednosti ovog voća, lekari širom sveta ga preporučuju za konzumiranje na dnevnom nivou.

OVO MORATE ZNATI

PREDSEDNIK POKRETA ZA PROMENE POSLAO PISMO NATO: Đukanović hoće rat!

UŽAS! ZGRNULI MILIONE NA MRTVACIMA: Oštećeni i lekari

SVAKO NA SVOJ NAČIN: Pogledajte kako se ministri bore sa stresom

DANAS SLAVIMO MALU GOSPOJINU: Večeras pogledajte u nebo i OTKRIJTE OVO

IZ AMSS PORUČUJU: Povoljni uslovi za vožnju, oprez zbog radova

Mnogo je razloga zbog kojih morate voleti – avokado. Ovo je jedna od najboljih svežih namirnica koju možete jesti jer je prepun dobrih masnoća i brine se o celom vašem organizmu. Avokado može lako postati dodatak doručku, ručku, užini i večeri.

Obiluje vlaknima, kalijumom, visokim procentom vitamina E, B i folnom kiselinom. Poboljšava apsorpciju nutrijenata i tako omogućava telu da upije više hranljivih sastojaka.

Evo kako jedan avokado dnevno pospešuje zdravlje krvnih sudova i mozga.

Regulisanje krvnog pritiska

S obzirom na to da je avokado pun kalcijuma, to mu omogućuje da dovede krvni pritisak u savršenu ravnotežu. Kalcijum je inače zadužen za eliminisanje viška natrijuma iz organizma. Upravo zbog toga avokado može pročistiti krvne sudove i idealno izbalansirati krvni pritisak.

Zdravlje mozga

Stručnjaci smatraju avokado najboljom namirnicom za zdravlje mozga zbog visokog udela omega-3 kiselina i vitamina E. Omega 3 održava mozak zdravijim tako što poboljšava dotok krvi u prednji deo koji je bitan za kritičko razmišljanje, ponašanje, donošenje odluka i planiranje.

Vitamin E klinički je dokazan kao sredstvo koje pomaže u smanjenju progresije Alchajmerove bolesti i smatra se posebno korisnim u ranom stadijumu ove bolesti.

Avokado je bogat nezasićenim mastima koje podstiču zdrav protok krvi potreban mozgu za maksimalnu učinkovitost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter