Izvor: happybsc
28.09.2023 u 14:00
0

KAKO I KOLIKO MOBILNI TELEFONI UTIČU NA ŽIVOTE LJUDI

U današnje vreme, često se može čuti kako starije generacije, kore one mladje povodom oslanjanja na mobilne telefone u uvek i u svakoj prilici, govoreći im kako će mobilni telefoni da ih „zaglupe“ ili im neće dozvoliti da razviju sopstveno mišljenje. Ali ako upitate te mlađe generacije, one bi se većinom složile da su telefoni neophodni u svakodnevnom životu.

ČUVENI NEUROHIRURG ZNA KAKO RESETOVATI MOZAK: Uz ove moćne TRIKOVE zaboravite na LETARGIJU, UMOR, NEGATIVNE MISLI

To dovodi pitanje, stvaraju li ovi uredjaji više štete ili koristi?
U suštini, na ovo pitanje nema definivnog odgovora, jer za bilo šta što utiče na ljudski život u velikoj razmeri, ima koristi koliko i mana. Sa jedne strane, uz pomoć mobilnog telefona možemo bez ikakve muke istražiti beskrajne informacije, pronaći nova zanimanja, komunicirati sa prijateljima, pa čak i upoznati nove ljude, za koje inače ne bismo ni čuli. Ipak, sa druge strane, zračenje od telefona može uticati na naš vid i zdravlje, količina zabavnih sadržaja na internetu čini da potražnja za knjigama opada, a anonimna priroda mnogih društvenih mreža dozvoljava zlonamernim ljudima da nas iskoriste.

Upravo zato je umerenost najbolja osobina koju možemo imati pri korišćenju mobilnih telefona i ostalih uredjaja. Važno je prepoznati da mobilni mogu, i već menjaju naše živote za bolje ili gore, pa je na nama kao korisnicima da ih odgovorno koristimo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter