Izvor:
24.03.2017 u 14:37
0

MISLILI STE DA JE ORGAZAM VRHUNAC SEKSUALNOG ODNOSA? Najbolji deo događa se tek 48 sati kasnije!

Ako ste dosad mislili kako je orgazam vrhunac seksualnog odnosa, moramo da vas obavestimo kako ste čitav život živeli u velikoj zabludi.

Tačnije, to vam poručuju naučnici koji su otkrili kako najbolji deo seksa sledi 48 sati nakon istog, a zove se "postseksualni sjaj".

To je onaj prirodni sjaj, kojim sjajimo nakon seksualnog odnosa, koji podrazumijeva ljubav, zadovoljstvo i povezanost s partnerom i koji mogu primetiti baš svi oko vas, čak i oni ljudi koji vam nisu toliko bliski.

Ovaj sjaj povezan je i s time koliko ste srećni u svojoj vezi, jer seks povezuje partnere, a i tokom njega se otpušta oksitocin, hormon sreće, koji potiče intimnost. Tako je istraživanje pokazalo da su osobe kod kojih je zadovoljstvo nakon seksa bilo jače bili sretniji u vezi ili braku na početku, ali i nakon istraživanja.

Drugim rečima, zadovoljstvo povezuje ljude tokom, ali i nakon seksa i utiče na njihovu sreću pa imajte to na umu.

cosmopolitan.ra
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter