Izvor: Novi.ba
22.09.2020 u 23:04
0

AKO SPAVATE U OVOJ POZI, MOŽETE POVEĆATI RIZIK OD ALCHAJMEROVE BOLESTI!

Simptomi demencije uključuju gubitak pamćenja, poteškoće sa koncentracijom i sporije razmišljanje. Ali postoji mogućnost da svakodnevno povećavate šansu da obolite od Alchajmerove bolesti ako spavate u jednoj pozi.

SAZNAJTE I OVO

Zorana Mihajlović NAJAVILA: Formiranje vlade biće u zakonskom roku!

DAČIĆ: Otvaranje DFC je veliki događaj za Srbiju!

HOROR u SMEDEREVU: Majka OSTAVILA u STANU SAMO JEDNOGODIŠNJE DETE! Beba NAĐENA GLADNA i PRLJAVA

Neke male promene u načinu životu mogu smanjiti šanse za razvoj Alchajmerove bolesti u kasnijem životu. Tako se sada tvrdi da je jedan od najboljih načina da se zaštitite od demencije upravo redovno spavanje na boku.

S druge strane, spavanje na stomaku može povećati šanse od Alchajmerove bolesti u kasnijem životu, upozorio je stručnjak dr Stiven Viniger.

PROČITAJTE JOŠ…

KORONA U REGIONU: Veliki broj novozaraženih!

HAŠKI TRIBUNAL: Udruženje veterana OVK minira primenu pravde

Vučić DOBIO POKLON od Grenela! Uspostevljena DIVNA SARADNJA!

Tramp SE ZAHVALIO Jakobsonu na nominaciji za NOBELOVU NAGRADU

Naime, kada spavamo, telo pokušava da se reši viška toksina i neželjenih materija. Stoga ako spavamo na stomaku telo ima problem kako da se reši silnih toksina. Upravo se tako toksini akumuliraju tokom vremena i mogu da doprinesu riziku od demencije.

Spavanje na leđima je poželjnije od spavanja na stomaku. Međutim, kako bi se omogućio najbolji protok tečnosti i koje će izbaciti toksine, stručnjaci preporučuju ležanje na boku.

Prema rečima dr Vinigera za samo jednu deceniju spavanja na boku zaista značajno možete smanjiti rizik od demencije u starosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter