Izvor:
12.01.2018 u 14:50
0

ČUDO MEDICINE: Pronađen lek za rak pluća!

Za ovo revolucionarno istraživanje hrvatski profesor je dobio 3,25 miliona dolara

Igor Štagljar je Hrvat koji radi kao profesor odeljenja za biohemiju i medicinsku genetiku na Univerzitetu u Torontu, a sa svojim timom naučnika došao do zaista neverovatnog otkrića.

On je, nakon istraživanja koje je trajalo pet godina, rekao da je u pitanju tehnologija koja je uspešna u lečenju tumora pluća.

– Lek je spreman za upotrebu i počećemo da ga primenjujemo u Hrvatskoj, a vrlo brzo i u Kanadi. Primenili smo novu tehnologiju koju smo razvili pre tri-četiri godine i s kojom sada možemo da proučavamo oko 500 različitih bolesti. Ona je na neki način svetsko čudo koje će uskoro biti primenjivano ne samo za pronalaženje leka protiv raka pluća već proučavamo i lekove protiv karcinoma jetre, prostate i karcinoma dojke – rekao je Štagljar.

Njegovo istraživanje dobilo je i nagradu, kao i novčanu pomoć od 3,25 miliona dolara.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter