Izvor: blic
15.01.2024 u 14:19
0

PRAVILA ZIMSKE NEGE: Top 5 pravila da koža ostane hidrirana i meka

Nanošenje kreme nije dovoljno , pročitajte kako negovati kožu zimi

Koliko je leti važna zaštita kože od sunca, toliko je zimi hidratacija zlatno pravilo nege. To, međutim, ne znači da vam je dovoljna samo dobra krema već da na različite načine treba primeniti negu

.Za leto svi znamo da je najvažniji korak u nezi kože zaštita od štetnih uticaja UV zraka. Zimi je pak najvažnija hidratacija, koja podrazumeva upotrebu bogatijih krema koje će dubinski vlažiti kožu izloženu suvom hladnom vazduhu napolju i suvom toplom vazduhu u prostorijama koje se greju. Koža se zato zimi više suši, peruta, vidljivije su dehidratacijske linije koje liče na sitne bore. Čak i masna koža može da ima ovaj problem. Da biste sve ovo sprečili na vreme, evo zlatnih pravila zimske nege kože.

TOPLI PRAZNIČNI NAPICI: Idealni su za hladne zimske večeri

 

 

Ojačajte zaštitnu barijeru

Jaka zaštitna barijera kože prva je linija odbrane, pogotovo zimi kada je izložena velikim promenama temperature, nivoa vlage, vetru i hladnoći. A da je oštećena, znaćete ako koža počne da vas zateže, svrbi ili je iziritirana. Kako biste ojačali zaštitnu barijeru, birajte proizvode koji sadrže sastojke poput niacinamida, koji podstiče proizvodnju ceramida u koži, ima antiupalna svojstva i ujednačava ten. Takođe, dobri su proizvodi koji i sami sadrže ceramide i lipide, a dobro je i da su bogatije teksture kako bi zaključali vlagu u koži.

Pred spavanje ide dupla nega

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter