Izvor: hayat.ba
28.04.2023 u 14:28
0

NIKAKO mobilni TELEFON u toalet: Prete vam ozbiljne ZARAZE

Verovatno znate da postoji rizik

Verovatno znate da postoji rizik da vam se prilikom posete toaletu za uređaj „zalepe“ bakcili i bakterije kojih ima u ogromnom broju u ovoj prostoriji… A ako tome dodate i one koje ste već pokupili usput, u prevozu, na radnom stolu, kod kuće… izračunajte sami – rizik od zaraze je veliki!

Prema istraživanju iz 2019. godine, ogroman broj ljudi širom sveta, nosi telefon sa sobom kada ide u toalet. Studije su pokazale da su uređaji bez kojih više ne možemo da zamislimo svakodnevicu zapravo prljaviji od daski na WC šolji.

Naše ruke su stalno izložene raznim klicama i virusima, pa nije nelogično što lako možemo da se zarazimo. Isto je i sa “pametnim” telefonima koje neprestano dodirujemo. Brojne studije pokazuju da telefoni mogu da budu kontaminirani različitim vrstama potencijalno patogenih bakterija.

Na primer, to su:

Escherichia coli (izaziva dijareju),

Staphilococcus aureus (utiče na kožu),

Actinobacteria (dovodi do tuberkuloze i difterije),

Citrobacteria (izaziva infekcije urinarnog trakta),

Enterococcus (izaziva meningitis),

Klebsiella,

Micrococcus,

Proteus,

Pseudomonas,

Streptococcus.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter