Izvor: kurir
16.04.2024 u 20:42
0

DUŠANOV STRIC JE NESTAO PRE 64 GODINE, ALI ON NIJE PRESTAO DA GA TRAŽI: Nakon posete misteriozne žene dešava se ŠOK OBRT

Neverovatna priča Srbina kojeg traže 64 godine retko se viđa i na filmu

Dušan Raljić (58) krenuo je u potragu za voljenim stricem, ni ne sluteći da će ona vrlo brzo početi da liči na scenario za film. Prvo je na mrežama objavio jedine informacije koje o njemu ima. S razlogom nema mnogo. Njegov stric još davno je misteriozno nestao bez traga.

„Rođen 1937. godine u tadašnjem Skender Vakufu, a nakon odsluženja vojnog roka, 1959. dolazi u Pančevo kod svog strica kod kog je učio obućarski zanat. Navodno je u to vreme imao neku devojku koja je bila trudna. Nakon godina života i rada u tom gradu, jedne večeri se nije vratio u svoj stan, a tamo ga nisu našli ni sutradan, a ni narednog dana. Bogoljubu Raljiću se gubi svaki trag“.

Dušan je pričajući sa ljudima, prelistavajući uspomene, podatke do kojih je dolazio sa ljudima sa kojima se susretao, saznao zanimljive činjenice. I danas, šezdeset i četiri godine kasnije, Dušan ne odustaje od svog cilja – da sazna šta se desilo sa njegovim stricem Bogoljubom.

 

OSAMNAEST PUTA JE BILA TRUDNA: A njen muž je uradio jezivu stvar

Nakon toliko godina kopanja po prošlosti da sazna bilo šta što bi moglo da navede na odgovor, Dušan kaže da je nažalost pomak veoma mali, ali svaka informacija koju čuje, probudi mu novu nadu i motivaciju da nastavi potragu koja je poslednje tri godine sve intenzivnija.

– Toliko godina je prošlo, koliko će biti uspeha sam bog zna…Uz pomoć jednog čestitiog čoveka iz Pančeva uspeo sam saznati ime tada devojke, gde je radila, stanovala tih godina i da je rodila muško dete sa mojim stricem – govori Dušan za Telegraf.rs i vraća se na sam početak priče…

Bogoljub Raljić rođen je u sadašnjem Kneževu 2. maja 1937. godine kao drugo od sedmoro dece oca Nikole i majke Perse. Negde 1957. godine odlazi na odsluženje vojnog roka u Varaždin. Imao je strica Dušana u Pančevu sa kojim je bio u kontaktu i redovno razmenjivao pisma. Stric koji je u to vreme, prema rečima našeg sagovornika i Bogoljubovog bratanca Dušana, bio vlasnik obućarske radnje u Pančevu, pozvao je svog rođaka Bogoljuba da dođe kod njega u Pančevo nakon služenja vojnog roka, što ovaj i čini.

– Sve je bilo dogovoreno pismima, a njegov otac Nikola bio je jedan od retko pismenih ljudi u to doba, veliki domaćin, veoma poštovan u svom kraju i šire. Shvatio je da nema života za mlade ljude na posnoj ledini i stočarstvu, i na području gde su zime trajale i po 6 meseci. Tako je odlučio da mog strica Bogoljuba pošalje u Pančevo kod brata kako bi završio obućarski zanat i tamo ostao – priča nam naš sagovornik Dušan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter