Izvor: Novosti.rs
07.11.2023 u 21:35
0

SOČAN I KREMAST OBROK: Špecle, belo meso i povrće (VIDEO)

Obrok koji se svima dopada.

Novo jelo teško je naći i onim ljudima koji kuvaju svaki dan najviše ponestaje ideja za različit obrok.

Ali ovakvo jelo sigurno do sada niste spremali:

Sastojci:

300-400 grama špecli

3 mlada crna luka
100 g šumskih pečuraka ili 200 g šampinjona
3-4 paprike
400 g pilećeg filea
Ulje, so, biber

Bešamel sos:

30 g putera

ulja
1,5 kašika brašna
so, biber, beli luk
250 ml mleka
300 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Na tiganju prodinstajte pečurke, a potom im dodajte mladi luk, a zatim i paprike i pileći file. Začinite sa biberom i sa soli, a potom sklonite sa ringle kada se izdinsta do kraja.

U šerpi skuvajte špecle, a možete i široke rezance. Za to vreme napravite bešamel sos tako što ćete rastopiti puter, pa dodati beli luk, a potom i brašno. Kada se sve lepo uprži dodajte mleko, a onda i pavlaku za kuvanje i začine.

Kada sve provri, sklonite sa ringle i servirajte. Serviranje uradite tako što ćete na poslužavniku staviti špecle, preko njih sos, a potom bešamel sos i rendan kačkavalj. Uživajte.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter