Izvor: Glossy.rs
02.02.2024 u 17:45
0

ELIZABET TEJLOR JE BILA VANVREMENSKA DAMA – PARALIŠUĆE LEPOTE: Uz ove trikove njeno lice izgledalo je DVE decenije mlađe

Lepoti Elizabet Tejlor su se svi divili, a zbog posebne cake koju je neretko primanjivala njena koža je bila hidrirana, čista i mladolika.

FATALNA ZAVODNICA ČAK OSAM PUTA JE STALA PRED OLTAR: Životna priča slavne glumice Elizabet Tejlor ostavlja bez daha!

Lepotica poput Elizabet Tejlor se jednom rađa – mišljenje je brojnih ljudi širom sveta. Za nju su godine bile samo broj, jer kad god bi se pojavile, sve drugo je padalo u drugi plan. Očaravala je zanosnim izgledom, a pred njenim seksepilom muškarci su padali kao pokošeni, piše Glossy.rs

Retku i neverovatnu lepotu čuvene Kleopatre pratila je njena velika ljubav prema šminkanju i kozmetici, pa je legendarna glumica, pored toga što je bila najlepša svog vremena, bila i jedna od negovanijih žena u Holivudu.

Slavna Liz temeljno se bavila negom kože i kose, mislila o svakom detalju i imala složenu rutinu, a malo je poznato da je primenjivala neobičan piling kome je dugovala mladolik izgled i savršeno glatko lice.

Kako je svojevremeno pisao Vogue, Elizabet Tejlor imala je običaj da brije lice kako bi uklonila mrtve ćelije kože i napravila savršeno čisto „platno“ za šminkanje.

Decenijama pre nego što je ova tehnika za negu lica postala popularna, slavna oskarovka primenjivala ju je na svoj način i tako održavala kožu lica hidriranom, zdravom i mladolikom.

Danas je ova tehnika poznata kao dermaplaning i podrazumeva dubinsko čišćenje kože zahvaljujući kome koža lica lakše „diše“, deluje odmornije, hidriranija je i osvežena.

Šta je dermaplaning?

Dok su u prošlosti žene poput Elizabet Tejlor i Merilin Monro koristile obične brijače, danas za to postoje specijalizovani skalpeli, zahvaljujući kojima je moguće ukloniti i najmekanije i najtanje vlasi. Dermaplaning zapravo deluje kao piling, a ovaj tretman pokazao se vrlo korisnim.

 

Kako stručnjaci objašnjavaju, zahvaljujući dermaplaningu, koji se uglavnom izvodi jednom mesečno, koža bolje apsorbuje proizvode za negu, a šminka bolje prijanja uz kožu i lice izgleda svežije.

Pre svega je ovaj tretman namenjen za čišćenje masne kože koja je sklona aknama i mitiserima, ali može da se prilagodi i normalnoj koži.

Ipak, imajte u vidu s dermaplaningom treba biti na oprezu – ukoliko se ne radi vešto, može doći do zapaljenja kože i crvenila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter