Gojković učestvovaće sutra na 2. Evroazijskom ženskom forumu!

 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković učestvovaće sutra na 2. Evroazijskom ženskom forumu „Žene za globalnu bezbednost i održivi razvoj“, koji se održava u Sankt Peterburgu.

Na forumu, koji okuplja žene iz 120 država, među kojima devet predsednica parlamenata, 10 potpredsednica parlamenata i država, kao i liderki brojnih međunarodnih organizacija, razmatraće se pitanja mira i osiguravanje globalne bezbednosti.

U tom okviru biće reči o pitanjima kako učešće žena u osiguravanju bezbednosti pomaže u pronalaženju najdelotvornijih odgovora na savremene izazove, kako može da se menja parlamentarni dnevni red kako bi se obezbedio održivi razvoj društva, kao i kakav je potencijal međunarodne saradnje žena, saopšteno je iz parlamenta.

Na forumu će se debatovati i o jačanju potencijala međuparlamentarnog dijaloga u cilju razvoja saradnje u prevazilaženju globalnih izazova i pretnji, zakonodavnoj podršci širenju pravnih, ekonomskih i socijalnih mogućnosti za žene i zaštiti njihovih prava, kao i potrebi za široko uključivanje žena u cilju postizanja ciljeva održivog razvoja.

Učesnice foruma razgovaraće i o ženskom liderstvu u zdravstvu, globalnoj platformi za razvoj ženskog preduzetništva, kulturi i sportu, a predsednica Skupštine Srbije imaće i niz bilateralnih susreta.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/PrinasalkaZlata

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live