parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Gojković učestvovaće sutra na 2. Evroazijskom ženskom forumu!

 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković učestvovaće sutra na 2. Evroazijskom ženskom forumu „Žene za globalnu bezbednost i održivi razvoj“, koji se održava u Sankt Peterburgu.

Na forumu, koji okuplja žene iz 120 država, među kojima devet predsednica parlamenata, 10 potpredsednica parlamenata i država, kao i liderki brojnih međunarodnih organizacija, razmatraće se pitanja mira i osiguravanje globalne bezbednosti.

U tom okviru biće reči o pitanjima kako učešće žena u osiguravanju bezbednosti pomaže u pronalaženju najdelotvornijih odgovora na savremene izazove, kako može da se menja parlamentarni dnevni red kako bi se obezbedio održivi razvoj društva, kao i kakav je potencijal međunarodne saradnje žena, saopšteno je iz parlamenta.

Na forumu će se debatovati i o jačanju potencijala međuparlamentarnog dijaloga u cilju razvoja saradnje u prevazilaženju globalnih izazova i pretnji, zakonodavnoj podršci širenju pravnih, ekonomskih i socijalnih mogućnosti za žene i zaštiti njihovih prava, kao i potrebi za široko uključivanje žena u cilju postizanja ciljeva održivog razvoja.

Učesnice foruma razgovaraće i o ženskom liderstvu u zdravstvu, globalnoj platformi za razvoj ženskog preduzetništva, kulturi i sportu, a predsednica Skupštine Srbije imaće i niz bilateralnih susreta.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/PrinasalkaZlata

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost