Izvor:
15.01.2018 u 17:06
0

Vozači, ove godine ipak NE MORATE da menjate tablice i saobraćajnu dozvolu, osim ako ne pripadate ovoj grupi!

Svi oni kojima tablice i saobraćajna dozvola ističu u ovoj ili narednoj godini, neće morati da troše novac na zamenu saobraćajne jer je rok važenja produžen za još dve godine.

Kako je za portal 021 pojasnila vlasnica servisa "Auto-tehnike" Gordana Drageljević, prošle godine doneta je zakonska uredba kojom je omogućeno produženje važenja registarskih tablica sa sedam na devet godina.

– Kada se počelo sa izdavanjem novih tablica 2011. godine Pravilnik o registraciji vozila je propisao da je rok važenja od sedam godina. Međutim, ono što mnogi vozači ne znaju je da je Pravilnik izmenjen i da je taj rok sada produžen na devet godina osim onih tablica sa oznakama č, ć, š, ž, đ, w i y – kaže Drageljević.

Ona napominje da svi oni kojima saobraćajna ističe još uvek ne moraju da računaju na dodatni trošak jer će prilikom registracije dobiti potvrdu od strane MUP-a da se važnost saobraćajne dozvole produžava.

– Ta potvrda se izdaje na srpskom i engleskom jeziku. Veoma je bitno da vlasnici vozila čuvaju ovu potvrdu i nose je sa sobom, naročito prilikom putovanja u inostranstvo, a i prilikom narednih registracija – navodi Gordana Drageljević.

Po isteku važenja ove potvrde, odnosno devet godina od dana izdavanja tablica vozači će biti u obavezi da ih zamene.

021.rs
Foto: registracija-vozila.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter