21°C

Beograd

Slučaj za nevericu: Meso zamrznuto još 1982. godine moglo da završi u Srbiji!

Tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine stigao je u luku Bar i Crnoj Gori i sve mere su preduzete da ne stigne na tržište Srbije, saopštila je Uprava carina.

Svim carinarnicama je naloženo da preduzmu mere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa sa posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu, navodi se u saopštenju.

Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija, objašnjava se u saopštenju.

Ukoliko se, pak, radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane ''dubinske kontrole''.

Uprava carina je navela da će kao i do sada učiniti sve što je u njenoj moći da se spreči bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbednosti i zdravlja građana.

"O postojanju navedenog tovara obavešteni svi carinski službenici, kako oni koji se nalaze na prelazima, tako i specijalni mobilni timovi za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti u dubini teritorije Srbije", navodi se u saopštenju.

B92
Foto: Ilustracija Happy TV

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar