Izvor:
08.06.2019 u 09:32
0

SELAKOVIĆ: Svima nam je jasno da je u toku nešto što bismo mogli da nazovemo „operacija Pariz“! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saslušaće i razmotriće predloge nemačke kancelarke Angele Merkel kada budu razgovarali telefonom, a glavna tema će biti razgovori u Parizu, izjavio je danas generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

-Pažljivo će ih saslušati, promisliti i razmotriti ih. Ono što nam je svima jasno je da je toku nešto što bismo mogli da nazovemo ''operacija Pariz'', odnosno da se veliki u Evropi, naročito u Evropskoj uniji trude da sastanak do kojeg će doći u Parizu početkom jula da neki rezultat, napravi neki pomak i učini nas bližim razgovorima i traženju rešenja. Svima je jasno da ovakva situacija ugrožava bezbednost čitavog našeg regiona. Uveren sam da će upravo to biti glavna tema razgovora i da je sve usmereno tom sastanku u Parizu-rekao je Selaković

On ne smatra da je došlo do zahlađenja odnosa između Nemačke i Srbije.

-Naprotiv, Nemačka i Srbija podržavaju vrlo tesne i vrlo sadržajne odnose. Ti odnosi se ne tiču samo političkih pitanja, oni su na prvom mestu obeleženi jednom osnaženom i intenziviranom ekonomskom saradnjom, koja je rezultat politike predsednika Vučića i koja od trenutka njegovog preuzimanja Vlade, a potom i kormila države beleži neverovatan intenzitet i porast u svakom obliku- rekao je Selaković.

Selaković je istakao da je predsednik Vučić u Bratislavi potvrdio kredibilitet srpske države, a da će na isti način predstavljati državu, kao i pozicije i politiku Srbije na sastanku u Parizu početkom jula.

-Naše pozicije su jasne po pitanju nastavka dijaloga i toga šta je glavni okidač za nastavak dijaloga, a to je ukidanje anticivilizacijskih taksi koje su jednostranom odlukom Prištine donete-rekao je Selaković.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter