Izvor:
02.10.2018 u 13:19
0

DODIK: Za Srbe nema slobode bez države, a država je i auto-put i bolnica i škola!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je danas da bez auto-puteva nema ni novih radnih mesta i da je Srpska izgradnjom auto-puta "9. januar" pokazala sposobnost da gradi velike projekte.

Za Srbe nema slobode bez države, a država je i auto-put i bolnica i škola", rekao je Dodik.

On je istakao da je danas, kada je završen auto-put "9. januar", dobar i srećan dan za čitavu Republiku.

"Od početka sam bio uključen u čitavu priču o izgradnji auto-puta '9. januar'. Danas otvaramo auto-put za sadašnje i buduće generacije. Naša generacija bi bila srećnija da su naši preci to uradili, ali okolnosti nisu dozvolile", rekao je Dodik tokom svečanog otvaranja deonica puta od mesta Drugovići do Prnjavora.

On je naglasio da je Srpska pokazala sposobnost da realizuje jedan ovakav projekat.

"Bilo je problema sa kreditorima, ali je i to rešeno. Analize pokazuju da će ovaj put biti isplativ. Republika Srpska je zaista veliko gradilište", rekao je on.

Predsednik Srpske je rekao da auto-put nije samo put ekonomske i socijalne integracije.

"Kada se završi auto-put do Drine, biće i nacionalni", istakao je Dodik i podsetio na dobre odnose i uspešnu saradnju Srpske i Srbije. Zahvalio je rukovodstvu Srbije za pomoć koju pruža Republici Srpskoj.

"Јedinstvo koje pokazuju Republika Srpska i Srbija je prirodno. Mi smo jedinstven srpski narod, a drugi žele da nas podele", rekao je predsednik Srpske.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter