DELIMIČNO OTVARANJE: Ponovo radi ODLAZNI TERMINAL aerodroma u BRISELU

 

Odlazni terminal aerodroma Zaventem u Briselu, koji je bio meta dvostrukog samoubilačkog napada u martu, biće sutra delimično otvoren, saopštio je Briselski aerodrom. U napadu 22. marta na aerodrom 16 osoba je ubijeno i pričinjena je velika šteta.

- Nakon svečanog otvaranja putnici na tri leta će se registrovati tokom nedelje poslepodne na odlaznom terminalu - navodi Aerodrom u saopštenju.

Kako prenosi AFP, odlazni terminal je velikim delom uništen u dvostrukom terorističkom napadu, a aerodrom je morao da bude potpuno zatvoren za putnički saobraćaj 12 dana. Ponovo je otvoren 3. aprila nakon što su privremeno postavljene instalacije koje su omogućile 20 odsto uobičajenog saobraćaja u odlasku i taj se kapacitet od tada postupno povećava. Od ponedeljka registrovanje za letove će se obavljati na odlaznom terminalu, navodi Briselski aerodrom.

- Kapaciteti aerodroma se povećavaju do 80 posto broja putnika iz vremena pre napada - saopštio je Aerodrom, dodajući da se nadaju da će dostići puni kapacitet u drugoj polovini juna.

 

Tanjug
Foto: Twitter/LePeuple2

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost