Izvor:
27.05.2018 u 22:39
0

MICOTAKIS: Živeli smo sa ovim nerešenim problemom 20 godina,, možemo da živimo sa tim još dve-tri!

Ako imam političku odgovornost, spor sa imenom Makedonije će biti rešen kada budem smatrao da će to rešenje služiti nacionalnom interesu Grčke, izjavio je lider grčke opozicione partije Nova demokratija Kirjakos Micotakis, upitan šta bi radio, ako bi postao premijer, u slučaju da propadnu pregovori o imenu Makedonije.

– Živeli smo sa ovim nerešenim problemom 20 godina, dakle, možemo da živimo sa tim još dve-tri godine – rekao je Micotakis

On je naglasio da njegova stanka nikad nije imala stav da ne želi rešenje, ali da je neophodno da se usaglasi sa grčkim uslovima. Prema njegovim rečima, grčki premijer Aleksis Cipras mu je rekao da razmatra ime "Republika ilindenska Makedonija", na šta mu je Micotakis odgovorio da je to najgore moguće rešenje.

– Od prvog trenutka usmerili smo nacionalni okvir prema sveobuhvatnom rešenju koje obuvata promenu (makedonskog) ustava i potpunu eliminaciju iredentizma. Revizija ustava je neophodna. Moći ću da iznesem svoj stav kada budem imao konkretan predlog – rekao je Micotaks.

Što se tiče stava većine Grka da Makedonija ne bi trebalo da se pominje u novom nazivu te države, Micotakis kaže da se ne može ignorisati činjenica da deo javnosti gleda na ovaj spor "sa velikom osetljivošću". On je, međutim dodao da Grci koji, posle osam godina krize, smatraju da su doživeli niz ekonomskih poraza, nisu u stanju da prihvate nešto što shvataju kao na nacionalni ustupak.

Izvor:: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter