OVE KOZMETIČKE PROIZVODE OBAVEZNO TREBA ČUVATI U FRIŽIDERU: Sigurno niste znali!

Morate priznati da kupatilo nije baš idealno mesto za čuvanje kozmetike: pretoplo je, vlažno i puno pare. Zato se često kozmetički proizvodi pokvare i užegnu. Osim toga, neki proizvodi pružaju bolji efekat kada su rashladjeni. Pošto nam idu topli dani , saznajte koje proizvode treba da čuvate u frižideru.

Antirid

Mnogo ljudi se budi sa naduvenim očima, zato što se tečnost skuplja u okoloočnoj regiji dok spavate, posebno ako ste imali preslanu večeru. Kako bi kesice ispod očiju splasnule brže, čuvajte vaš antirid u frižideru. Hladna kremica ili gel će skupiti krvne sudove, smanjujući otok.

Parfemi

Ako parfemske bočice čuvate na komodi ili kupatilu – znajte da su tako izložene suncu i toploti. Time se hemikalije iz parfema mnogo brže raspadaju i uzrokuju promen mirisa i boje parfema, što na kraju dovodi do njegovog propadanja. Zato ih čuvajte u frižideru, posebno ako su „vansezonski“ mirisi – zimski parfemi koje čuvate za sledeću zimu.

Tečna šminka

Ovo se odnosi na sve, od tečnog pudera, korektora, preko iluminatora, maskare i sjajeva za usne. Njihov rok trajanja počinje da ističe onog momenta kada otvorite bočicu. Ako želite da im produžite rok – obavezno ih čuvajte u frižideru, posebno za one koji se sporo troše, poput tečnog iluminatora. Isto važi i za neotvorene tečne proizvode koji čekaju svoj red.

Prirodna kozmetika

Pošto proizvodi sa oznakom: „prirodno“ ili „organsko“ ne sadrže konzervanse, parabene, sulfate itd, kako biste produžili njihov rok trajanja (koji je kraći nego standardnoj kozmetiic), morate ih čuvati u frižideru kako se ne bi pokvarili. Ovo će sprečiti bakterije da se namnože.

 

 

Izvor: Glossy
Foto: Arhiva

 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live