ZA SVE POSTOJI REŠENJE: Ovo su najčešći mitovi o neprijatelju žena, CELULITU!

Celulit je jedan od najvećih ženskih neprijatelja lepe kože – sastoji se od viška masnoće, zadržane vode i toksina koji se talože ispod kože i postaju vidljivi u nekom trenutku. Iako nam brojne kreme i saloni obećavaju kompletno uklanjanje celulita, istina je da samo kombinacijom kozmetike, tretmana, fizičke aktivnosti, unošenja tečnosti i zdrave ishrane možemo stati rame uz rame u borbi sa celulitom. U nastavku pročitajte najčešće MITOVE o celulitu u koje sigurno verujete!

Celulit se opisuje kao višak masnoće koja leži ispod kože, u predelu butina, kukova i zadnjice. Pošto i žene i muškarci imaju kožu, tvrdnja da celulit napada samo žene je potpuno apsurdna. Žene razvijaju celulit mnogo češće nego muškarci, to je definitivno. Celulit se pogrošava kako starimo jer koža postaje opuštenija zbog gubitka kolagena i mišićne mase. Ali se možete desiti svakome – bez obzira na pol.

Jeda od najčešćih mitova o celulitu je da vas nanošenje „čarobne“ kreme može rešiti problema celulita, tako što će masne ćelije kroz neki period nestati! Dok proizvodi za topikalno nanošenje mogu omekšati vašu kožu na dodir ili je privremeno zategnuti, ne mogu vas izlečiti od celulita. One jedino funkcionišu u kombinaciji sa vežbanjem i izbalnasiranom ishranom.

Uz kompletnu promenu životnog stila, kao ciljani tretman za celulit predlažemo koktel efikasnih sastojaka u UCC Anticelulit serumu!

Celulit je oblik subkutane masnoće, koja živi ispod kože, a masnoća je esencijalni deo ljudskog tela. Dakle, svako može razviti celulit, koji postaje vezivno tkivo ispod kože. Razlog za vidljivost „pomorandžine kore“ je stanje vezivnog tkiva i količina masnoće. Naravno, ako je neko mršav, manje masnoće će probiti kroz vezivno tkivo, ali i vitke žene mogu patiti od celulita takođe.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro