Izvor:
30.06.2017 u 14:09
0

KAKO MANJE DA BRIJETE NOGE: Ovo je način da usporite rast dlaka!

Svake zime kukamo za letom i lepim vremenom zbog suknjica, šortsića i lepršavih haljinica, a kada dođe, proklinjemo ga jer smo na ivici da sebi oderemo kožu u želji da nam noge budu nežne i bez dlačica.

Kako je čest odlazak na depilaciju u salone lepote skup i zahteva čekanje da dlake porastu, neretko se latimo brijača, najmanje tri puta nedeljno. Tokom leta brijanje za žene postaje tužan, monoton i iscrpljujući posao. Zato nam je potrebno nešto što će nam omogućiti da se duže vreme divimo glatkim nogama, a manje brijemo. Pronašla sam odlične savete i preparate koje možete praviti kod kuće kako biste ređe koristile oštricu žileta.

Šećerni piling

Kada brijamo noge, mrtve ćelije kože se zaglave u brijaču i sprečavaju nas da uklonimo dlačice sa površine kože, zbog čega se brzo pojave. Da biste se spasle brijanja, pre same upotrebe brijača odradite piling kože. Pamučne rukavice pokvasite vodom, stavite šećer na njih i trljajte noge kako biste uklonile svu mrtvu kožu i nečistoću. Noge će postati nežnije, dok će te sitne napasti izaći na površinu taman da budu uklonjene. Dobra stvar je što se pomoću ovog pilinga rešavate crvenila, svraba i iritacije nakon korišćenja brijača.

Nemojte ujutru

Tokom dana i uveče koža je zategnutija, za razliku od jutra, kada je opuštena i otečena. Mnogo je lakše brijati se kada je napeta, jer su dlake izložene po celoj dužini. Takođe, činite to nakon kupanja. Kada je koža topla i hidrirana, rizik od iritacije biće minimalan. Koža i dlake su tada spremne za brijač, koji će se znatno lakše kretati zbog vlažnosti i toplote nogu.

Ma koja pena

Uopšte vam nisu potrebne pene za brijanje niti proizvodi za tu namenu. Muškarci su se brijali mnogo pre nego što je pena izmišljena. Glicerinski ili tečni sapun, šampon za decu ili bebi-ulje će odlično podmazati vašu kožu i omogućiti glatko klizanje brijača. Samo se nikad ne brijte nasuvo. Idealno sredstvo za lakše uklanjanje dlačica je i balsam za kosu. Uštedite novac i umesto skupe pene za brijanje kupite veliko pakovanje regeneratora za kosu i dobićete isti rezultat. Koža će biti meka i hidrirana tokom i posle brijanja i, što je najvažnije, izgledaće blistavo i zdravo.

Usporite rast dlačica

Soja je odličan saveznik za usporavanje rasta tvrdoglavih dlačica. Losion od soje svakoga dana mažite na noge. Koža nogu će biti nahranjena, a još ćete i produžiti vreme između dva brijanja.

Izaberite dobar žilet

Koliko samo brijača ima na tržištu, zbunimo se svaki put kada treba da ih kupimo. Najbolji su oni sa višestrukim noževima i hidrantnom trakom koja je odlična za suvu i osetljivu kožu. Neophodno je da brijač, ukoliko nije jednokratan, čistite nakon svakog korišćenja, jer i njegovo stanje utiče na rast dlaka. Čim primetite da je tup, zamenite ga.

Izbegavajte ugljene hidrate

Naša ishrana utiče na rast kose, a ugljeni hidrati posebno pospešuju rast dlaka. Zato jedite više voća i povrća, a manje ugljenih hidrata, pa će brijanje biti ređe.

Izvor:Alo.rs
Foto: Zadovoljna.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter