Izvor:
09.11.2017 u 22:02
0

NEVEROVATNO PLODNA: Ova žena ima 37 godina i 38 dece!

Mariam, iz sela Kabimiri u Ugandi, neviđeno je plodna.

Ona je za svojih 37 godina rodila čak 38 zdrave dece, a svi su začeti sa istim muškarcem.

Njeni meštani su joj zbog toga dodelili nadimak "Nalongo Muzaala Bana" koji u slobodnom prevodu znači "majka blizanaca koja rađa četvorke".

Mariam je do sada šest puta rodila blizance, četiri puta trojke, tri puta četvorke i samo dva puta je rodila po jedno dete.

I iako su te rekordne višeplodne trudnoće iznenađenje za veliki broj ljudi, one nisu šokirale Mariam, koja kaže da sklonost za to postoji već dugo u njenoj porodici.

– Moj otac ima 45 dece sa nekoliko različitih žena, a sve su one rađale dvojke, trojke i četvorke – izjavila je za ona "Daily".

Dr. Čarls Kigundu, ginekolog smatra kako je Mariam zaista nasledila svoju plodnost od oca.

– Ona ima genetsku sklonost za hiperovulaciju, pri kojoj otpušta nekoliko jajašca u istom ciklusu. Zbog toga se povećavaju šanse blizanačkih i višeplodnih trudnoća – objašnjava Kigundu.

Mariam se udala jako mala, sa 13 godina. Već iste godine je rodila svoju prvu decu, blizance.

Kaže da je nekoliko puta tražila od doktora savet kako da smanji svoju plodnost, ali oni su joj rekli da, s obzirom da proizvodi toliko jajašaca, hormonalne kontraceptivne metode, pa i one ostale, bi mogle naštetiti njenom zdravlju.

– Trenutno živim sa 21 detetom. Nekoliko njih su usvojili parovi koji ne mogu imati decu. Ostali žive sa našim rođacima i članovima porodice koji nam pomažu da ih prehranimo.

Stručnjaci koji su posmatrali njenu decu kažu da ona ne samo da su iznenađujuće zdrava, već su i sva natprosečno inteligentna.

izvor:alo.rs
Foto:youtube/Kassim Kayira

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter