Izvor: Sputnjik
04.01.2023 u 17:47
0

ZABRINUTOST I NEZADOVOLJSTVO RUMUNSKIH VLASTI: Johanis zatražio od Zelenskog da promeni zakon o manjinama

Ministri spoljnih poslova Rumunije i Ukrajine razgovaraće o rešavanju ovog pitanja.

Rumunski predsednik Klaus Johanis razgovarao je telefonom sa Volodimirom Zelenskim i zatražio od njega da revidira zakon kojim se ograničavaju prava rumunske manjine u Ukrajini.

– Predsednik Rumunije je mnogo govorio o nedavno usvajenom zakonu o nacionalnim manjinama u Ukrajini, što je izazvalo zabrinutost i nezadovoljstvo rumunskih vlasti i predstavnika rumunske zajednice u Ukrajini. Johanis je zatražio od predsednika Zelenskog da brzo pronađe rešenje ovih problema – navodi se u na sajtu šefa države.

KULEBA SAOPŠTIO: Pripreme za predaju PVO sistema „Patriot“ već počele

Precizira se da je Zelenski izrazio punu spremnost da se pronađu rešenja u kojima bi rumunska zajednica u Ukrajini dobila ista prava kao i ukrajinska zajednica u Rumuniji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministri spoljnih poslova obe zemlje razgovaraće o rešavanju ovog pitanja.

Krajem decembra se saznalo da je Zelenski potpisao zakon o nacionalnim manjinama, koji je neophodan za dalju evropsku integraciju Ukrajine. Istovremeno, prema dokumentu, prava ovih kategorija građana mogu biti ograničena „u interesu državne bezbednosti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter