Izvor: Tanjug
02.02.2023 u 20:31
2

POLJSKA SE PROTIVI ODLUCI MOK-A: Apeluje da se zabrani učešće Rusije i Belorusije na Olimpijadi 2024.

- Poljska ima cilj da do 10. februara sastavi koaliciju od 40 zemalja, uključujući Britaniju, Kanadu i SAD, kako bi zajedno blokirali učešće ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama 2024, rekao je danas poljski ministar sporta i turizma Kamil Bortniščuk

Poljska ima cilj da do 10. februara sastavi koaliciju od 40 zemalja, uključujući Britaniju, Kanadu i SAD, kako bi zajedno blokirali učešće ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama 2024, rekao je danas poljski ministar sporta i turizma Kamil Bortniščuk.

Baltičke nacije i Poljska pozvale su ranije međunarodna sportska tela da zabrane ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče na Olimpijskim igrama i drugim događajima dok traje rat u Ukrajini.

RUSIJA I BELORUSIJA FORMIRAJU JEDINSTVENI ODBRAMBENI PROSTOR: Minsk dobio balističke rakete Iskander i S-400!

– Ubeđen sam da će na sastanku planiranom za 10. februar doći do dogovora 30 ili možda čak 40 ministara sporta da se odlučno zabrani učešće sportistima iz Rusije i Belorusije na Olimpijskim igrama, rekao je Bortniščuk.

Dodao je da ako se desi da ipak bude odobreno da učestvuju na Olimpijskim igrama, uslediće bojkot sa njihove strane.

– Uzevši u obzir našu inicijativu, u slučaju da dođe do odluke da im se dozvoli učešće, povešćemo kampanju bojkota kako bismo obesmislili samo održavanje Igara, rekao je.

Međunarodni Olimpijski komitet (MOK) prošle nedelje je saopštio da će sportisti iz dve zemlje, kojima je već zabranjeno da se takmiče u Evropi, možda moći da obezbede učešće na igrama kroz kvalifikacije u azijskoj zoni, pored toga što je MOK naknadno poručio da podržava sankcije prema Rusiji i Belorusiji.

– Svaki napor Međunarodnog olimpijskog komiteta da vrati ruske i beloruske sportiste da se takmiče, čak i pod neutralnom zastavom, treba da se odbije, rekli su ministri sporta Letonije, Litvanije, Estonije i Poljske. ž

– Napori da se ruski i beloruski sportisti vrate na međunarodna sportska takmičenja pod velom neutralnosti legitimišu političke odluke i široko rasprostranjenu propagandu ovih zemalja, dodaje se.

Oni apeluju na sve međunarodne sportske organizacije i federacije da uklone ruske i beloruske sportiste sa međunarodnih takmičenja do kraja rata.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta. sledeće godine i Paraolimpijske igre od 28. avgusta do 8. septembra.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “POLJSKA SE PROTIVI ODLUCI MOK-A: Apeluje da se zabrani učešće Rusije i Belorusije na Olimpijadi 2024.”

  1. TA JE POLJSKA TOLIKO BREZOBRAZNA I GLUPA DA NIJE SVJESNA NEKIH GRESAKA A ZABORAVILI SU KO IH JE OSLOBODIJO I CIJA ARMIJA ALI DOCE I NJOJ KRAJ MORAJU ZNATI KOLIKO ZEMALJA JE U NATU ADA IMA JOS 140 ZEMALJA KOJE NISU PA AKO JE GLUPA I PLATICE CENU KAD TAD NICIJA NIJE GORELA DO ZORE I NEKA SALJU SVOJU DJECU U DRUGE DRZAVE DA IM DODJU U SANDUKU

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter