Izvor: Happy BSC
29.03.2024 u 19:57
0

AKTUELNOSTI NA HAPPPY TV: Glavni cilj Rusije je da Ukrajince odseku od Crnog mora

"Aktuelnosti" su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče. Obrađuje najvažnije geopolitičke teme koje analiziraju najeminentnij poznavaoci prilika na globalnoj mapi.

Fokus emisije u poslednje dve godine mahom je usmeren na sukob u Ukrajini, ali se emisija bavi i svim ostalim aktuelnim pitanjima koja iz dana u dan prete da promene globalnu sliku sveta kakav poznajemo.

Gosti večerašnje emisije su bivši premijer Srbije Nikola Šainović, novinar Dragan Vujičić i general Luka Kastratović.

– Dnjepar je nepovoljan za borbena dejstva, tu su bile velike žrtve tokom Drugog svetskog rata. Ukrajinci hoće da zauzmu mostobrane. Rusiji je cilj da što više iscrpi Ukrajince, da uništi zapadno oružje, ih odseku Ukrajince od Crnog mora. Ukrajincu su u teškoj situacij. Rusi su krenuli, uništili su 50% energetskog sistema Ukrajine, uništili su i skladišta gasa, pogodiili su remontne zavode i elektrane koje rade za fabrike naoružanje, kaže general Kastratović.

-Rusi su rekli da će uništvati sve što pomaže frontu. Možemo da pretpostavimo da će Rusi krenuti i ka Odesi i ka Harkovu, ali to zavisi i od Zapada, NATO je rekao da ako Ukrajina izgubi, NATO kreće u rat, kaže Kastratović.

– Na žalost situacija je teška, mi odavde gledamo i mislimo da Putin nešto čeka, ali tamo se vodi krvava borba oko svakog metra, vojnici kažu da nema gde nos da se sakrije. Na tom terenu zato ruska vojska ima taktiku mlevenja protivnika, ista opasnost preti i ruskim vojnicima i ukrajinskim, zato Rusija nastoji da front drobi i troši. Ukrajin sad priprema svoju liniju odbrane, ali njihov položaj je nepovoljan jer je Rusija  podigla proizvodnju modernog naoružanja, kaže Šainović.

-Posle Drugog svetskog rata uspostalvjena je antisovjetska internacionala, to su ljudi pod kišobranom CIA-e. 2018 je napravlejna Taždička alijansa, i tako to, to je ta priča, na početku su teroristi govorili da su dobili 2.500 evra, ali u pitanju su kriptovalute, to je ozbiljno finansiranje, orgromna količina je proneverena. Ruske službe prate ovo odavno, nije to ništa novo,to je jedan globalni rat koji se širi, kaže Vujučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter