Izvor: BSC Happy
26.12.2023 u 20:24
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Kraj rata zavisi od Rusije, oni će proceniti kada je pravi trenutak“

Informativna emisija "Aktuelnosti“ na Happy televiziji okupira čitav region svojim opsežnim analizama specijalne vojne operacije u Ukrajini, sukobu Izrala i Palestine, koja svakog dana dobija neke nove obrise, ali one ključne reference, statistike i prognoze svake večeri sa širokom auditorijumom dele uvažni stručnjaci.

Specijalna vojna operacija ušla je u 671. dan, a Rusija je osvojila važnu pobedu zauzevši Marjinku, a tu je i velika ofanziva ruske vojske na Avdijivku. Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ Aleksandar šešelj, Igor Ivanović i Sreten Egerić komentarisali su trenutnu situaciju kada je reč o rusko-ukrajinskom sukobu.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija uvek izvede strateško iznenađenje koje niko ne može da predvidi“

Aleksandar Šešelj napominje da Rusija kao i uvek ima odličnu taktiku i da svaki potez idem njima u korist.

– U ukrajinskim i zapadnim medijima uvek postoji kontrola štete kada god dođe do nekog velikog poraza na frontu, umesto priznavanja poraza i prihvatanja trenutne situacije, odmah se menja narativ i priča, kako su to ruševine, kako to nije vredno. To su propagadne tehnike koje se koriste već dve godine kako traje ovaj sukob, tako da to nimalo ne iznenađuje. Ono što je važno jeste to da je taj grad u potpunosti uništen, jer je ruska vojska to mesto pretvorila u svoje važno uporište. Mislim da ako dođe, a doći će sigurno u narednih mesec dana do oslobađanja Advijevke koja je ubedljivo najveće uporište ukrajinske vojske još od 2014. godine, tu će onda doći do osetnijeg poboljšanja ruske vojske na frontu. Može se očekivati veliko povlačenje ukrajinske vojske i da vrlo brzo dođe do velikog zauzimanja teritorije od strane Rusa. To je po meni odlična taktika Rusije i pametan pristup celom ovom sukobu, sa što manje gubitaka, a sa velikim uništavanjem pre svega ukrajinske tehnike, a i uništenje ljudskih resursa, rekao je Šešelj.

Igor Ivanović na pitanje da li je 2024. godina završna kad je reč o ratu i od čega i koga zavisi sam kraj, kaže da sve zavisi od Rusije i njene procene.

– Najviše zavisi od ruske strane, ono što možemo da uočimo to je  da još uvek postoji agresivan stav od strane kolektivnog Zapada. On ima jednu vrstu percepcije u javnosti da je dovoljno da samo  požele da pregovaraju sa Rusijom i da sve od njih zavisi, međutim, rat se zahuktao, a sa druge strane sami su podigli ulog rata, slanjem plaćenika, naoružanjem i ogromnim novcem koji stalno  šalju. Dakle, to više ne može biti ta vrsta poraza kao da je to urađeno pre dve godine. Što se više bude produžavao rat, to će biti gore za poraženu stranu. Da li će kraj biti 2014. godine to ne znamo, zavisi od ruske procene, sami će proceniti koji je taj trenutak, zaključuje Ivanović.

Ruska vojska napreduje na celoj liniji fronta, a pukovnik Sreten Egerić dao je kompletnu analizu, ističući da su ruske strane preuzele potpunu kontrolu na različitim delovima fronta.

– Pre dve nedelje smo konstatovali da se ceo front zaljuljao i da ukrajinske snage počinju da se povlače u dubinu svoje odbrane. Na desnom krilu ruskih snaga izvode se dejstva u šumskom sistemu i tu su ruske snage napredovale. Najbitnija dejstva se izvode u reonu Avdejevke i Marjinke gde su ruske snage u potpunosti ovladale Marjinkom, čak je i zadnji deo grada prešao pod kontrolu ruskih snaga. Što se Avdejevke tiče uglavnom se dejstva izvode sa severnog dela fronta tako da se snage potiskuju prema jugo-istoku, a u narednih mesec dana očekujemo da Avdejevka bude potpuno očišćena kao Marjinka, ističe pukovnik Egerić.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter