Izvor: BSC Happy
24.11.2023 u 20:26
4

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Neredi u Dablinu su pokazatelj OPŠTE HISTERIJE koja je zahvatila i „stabilne zemlje“

Rezultat onoga što se dešava u Pojasu Gaze odrazio se na drugom kraju sveta. U Dablinu, glavnom gradu Irske, izbili su nezapamćeni neredi jer su u četvrtak na ulice izašli demonstranti  zbog napada nožem ispred osnovne škole kada je povređeno troje male dece i jedna žena.

Petogodišnjakinja je u kritičnom stanju, šestogodišnjakinja je zadobila povrede glave, a petogodišnji dečak je zadobio lakše povrede i otpušten je iz bolnice, dok je žena  teško povređena.

Ekonomista Nemanja Antić istakao je da bi ovakav scenario mogao da se očekuje i u drugim gradovima.

– Čudi me da se to desilo baš u Irskoj, generalno građanksa neposlušnost u sređenim državama poput ove dešava se na utakmicama. Ovo što smo videli je jedan veliki talas histerije, velikog neprijateljstva  i rasizma, jedne tvrde katioliočke zemlje prema migrantima, Arapami i muslimanskom stanovništvu. Mene razočarava da su oni počeli da lupaju svoje izloge, svoje kompanije, pale svoje automobile, nisu se ustermili samo na migrnate. U Irskoj imamo stabilnu demokratiju sa rastućim BDP-om i rastućom platom, neočekivano je da se nemiri dešavaju baš ovde – rekao je Antić.

Branimir Nestorović podsetio je da je gađanje bolnica ratni zločin.

– Mi smo zaboravili da je NATO pakt gađao Dragišu Mišović i još neke druge bolnice kod nas. Oni smatraju da na to imaju pravo. To opravdanje da se bolnice koriste kao vojni objekti moraš da dokažeš. Te tunele koje su pokazali, njih su iskopali Izraelci…Oni su mislili da će brzo da završe sa tim, da će se svet malo da se uzmuva, da će Amerikanci to da suzbiju i da se ništa neće desiti u Savetu bezbednosti. Mislili su da će sve biti gotovo za dve nedelje. Prošlo je više od mesec dana, oni su se zaglavili, još uvek ni severnu Gazu nisu osvojili, žrtve među izraelskim vojnicima su jako velike. U međuvremenu Amerikanci ih teraju na prekid vatre – istakao je Nestorović.

Pukovnik Sreten Egerić  komentarisao je u čemu se ogleda glavni poraz Izraela, da li su to zastrašujeći prizori iz bolnica koji svakodnevno izlaze u javnost, ili neuspeh njihove vojske.

– Izraelska vojska se zaglavila na ulicama Gaze zahvaljujući svojoj taktici i primeni naoružanja. Uništavanje same Gaze predstavlja problem za izraelske odbrambene snage, koje same sebi prave prepreke rušenjem zgrada. Ovde se ne bori samo Hamas protiv izraelskih odbrambenih snaga, već i znantan broj Palestinaca koji su kao civili i dobrovoljci stali u odbranu svoga ognjišta – rekao je Egerić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Neredi u Dablinu su pokazatelj OPŠTE HISTERIJE koja je zahvatila i „stabilne zemlje“”

  1. Antić kao da je pao sa Marsa i priča nepovezano protest je protiv migranata koji su nasilno.Ili ne zna ili je poklonik liberalnog globalizma pa priča šta mora.Poruku šalju svojoj vladi koja je van naroda.

    0
    0
    Odgovori
  2. Bolje je pre nego kasnije , šta je bolje pre, pa konačno dati omeđenu trajnu državu Palestincima stim da se kojim slučajem ne uzme u obzir ovo genocidno osvajanje države i ovako na ovaj način osvajene teritorije niti bilo šta od ranije koje je postignuto na sličan način od strane Izraela , ovo drugo je važno da i ostali imaju u vidu da se mic po mic ne može nezakonito osvajati ništa .
    Tako isto i ovi naši što su gradili kuće nezakonito pa sada ne možeš da ih uteraš u red da legalizuju a onda da plaćaju i porez . Kao da ne može jedanog dana da dođe do rata sličnih razmera i kod nas i takvi neće imati papire da su gradili makar i naknadno upisavši svoju nekretninu i legalizovati je kako treba.
    Šta ako dodje kod nas do rata i sruše se kuće koje su nelegalizovane , gde su papiri šta su imali , slike ne vrede ništa , samo legalizacija i upis u katastar .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter