Izvor: happy
25.02.2024 u 20:27
1

AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Kada bi ruske jedinice u opštem naletu krenule, bilo bi GUBITAKA

Gosti večerašnje emisije su: finansijski analitičar Nemanja Antić, general-potpukovnik dr Vinko Pandurević i novinar Žarko Rakić

Dok traje 732. dan rata u Ukrajini, ruska vojska je ušla u Rabotino i nastavlja ofanzivu, a u večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ naši sagovornici govore o najnovijim informacijama sa fronta koji je veoma aktivan.

Gosti večerašnje emisije su: finansijski analitičar Nemanja Antić, general-potpukovnik dr Vinko Pandurević i novinar Žarko Rakić.

Na početku emisije je dr Vinko Pandurović govorio o tome šta se tačno dešava na frontu.

– Harkovska oblast je oslobođena, međutim u Donjeckoj oblasti ima još nekih uporišta koja nisu osvojena. Mi ne znamo koji su ciljevi Rusije u ovom trenutku, politički ciljevi i vojna strategija moraju biti isti. Ukoliko oni žele dublje prodore, onda bi bilo očekivano da krenu sa granice Belorusije. Mi ne možemo biti sigurni da li je to to, format specijalne vojne operacije Sve više je tehnike, a manje ljudi, s obzirom na to da snage više miruju, zato dronovi rade takav posao, kada bi se jedinice u jednom opštem naletu krenule, pretrpeli bi velike gubitke – rekao je Pandurević.

Finansijski analitičar Nemanja Antić je komentarisao obraćanje premijera Slovačke rekavši da je toj zemlji bio cilj da se ekonomski digne, ali rat u Ukrajini negativno utiče na taj cilj.

– Premijer Slovačke uz Orbana i druge ljude koji su blago neutralni pokušava da ekonomski digne svoju zemlju. On vidi ovo dodatno finansiranje Evrope kao štetu po Slovačke građane. – rekao je Antić.

Novinar Žarko Rakić je rekao da je Ukrajina veoma podeljena zemlja i da se mobilizacija uglavnom vrši u zapadnom delu zemlje.

– Postoje velike podele na samoj teritoriji Ukrajine, oni koji su žrtve i oni koji su pošteđeni. Uglavnom se mobilizacija radi u južnim i istočnim delovima Ukrajine, a u zapadnom delu sve prolazi kao da se ništa ne dešava. Svako od nas mora da ima odnos prema svemu tome, ali za mene je tragično da od juče brojimo ratne godine i ne vidi se kraj. Sitnije promene fronta prate mnogo veća promena u političkoj retorici, kako Rusija postiže neke vojne uspehe. Oni će morati da se otkupe za neučestvovanje u ratu u Ukrajini. Nemački poljoprivrednici su protestovali, a Nemačka je rekla da će da da 8 miliona evra Ukrajini i onda se građani zapitaju u čijem interesu radi Vlada – rekao je Rakić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Kada bi ruske jedinice u opštem naletu krenule, bilo bi GUBITAKA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter