Izvor: BSC Happy
01.02.2023 u 21:18
0

ĐURO BILBIJA ZA „AKTUELNOSTI“: „Amerika mazi nacizam gde god može, ona je ČETVRTI RAJH“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 343. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Tokom infromativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji govorilo se trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije u Ukrajini i izjavi portparolke Marije Zaharove da se rukovodstvo NATO-a bavi uvozom ideologije nacizma u Evropu. Zaharova je takođe govorila i o sukobima unutar samih evropskih zemalja i kao primer navela Nemačku, gde je sukob oko slanja tenkova između Olafa Šolca i ministarke spoljnih poslova.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: Mirčetom Jokanovićem – pukovnikom, Milanom Vilićem – analitičarom i Đurom Bilbijom – novinarom.

„Rat je počeo sa 600.000 mobilisasnih Ukrajinaca, izgubili su 450.000“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Đuro Bilbija prokomenarisao je izjavu Zaharove i izneo mišljenje o tome da li prisustvujemo ideologiji nazicma kada je Evropa u pitanju.

– Ja se ne bih složio da se to uvozi u Evropu jer nikada, fašizam i nacizam, nije ni odlazio iz Evrope. Tu je bio sve vreme. Amerikanci su Lionskog mesara, nacistu koji je u Francuskoj napravio najveća zverstva, oni su ga odveli posle Drugog svetskog rata, inkorporiirali u svoje službe i on je na kraju lovio Če Gevaru po Južnoj Americi i ulovi. Trebalo je, ako ne baš u Nirnbergu, onda u nekom Nirnbergu na nižem nivou, suditi takvome i takvima. Oni (SAD) su ih sve usisali, usisali su sve ukrajinske naciste, sve što nije pobijeno do kraja rata, sve su ih odveli. Koriste njihovu decu, koriste ukrajinsku emigraciju u Kanadi i u SAD, hrane ih i zalivaju kao cveće.

– To je sastavni deo američkog strateškog kursa. Korišćenje svih ekstremizama, svih najstrašnijih političkih patologija ako mogu da ih upotrebe za svoju dominaciju i protiv nekoga, a pogotovo ako mogu protiv Srba i Rusa. To nije počelo od juče. Jedan poznati, levo orijentisani nemački intelektualac, išao je da predlaže Bizmarku da se u Nemačku uvede socijalizam. Bizmark je rekao da to nije loša ideja ali da se to prvo isproba na nekom narodu koji ne treba žaliti, evo na primer na Rusima. I baš se socijalizam, to jest marksizam isprobao na Rusima. U Nemačkoj imate pravi patriotizam samo na teritoriji bivše Istočne Nemačke. Šolc je sam bio levičar sve do 1985. godine i odlazio u Istočnu Nemačku i koketirao sa njima, i vrlo brzo je ona puštena niz vodu.

– Nacistička ideologija nije nikla u Nemačkoj nego u Velikoj Britaniji. Svi kažu da je Staljinov sistem isto što i Hitlerov, to uopšte nije tačno. Nemci su izginuli pod Staljingradom jer su došli na kraju do toga da mogu da daju vojnicima 100 grama hleba na tri dana, a kad ih je zarobila Crvena Armija, oni su im davali 600 grama hleba na dan, 80 grama ribe ili mesa na dan… Zarobljeni Rusi, zapravo Sovjetski vojnici su nestali u Hitlerovim logorima, oni su spasili sve što su mogli da spasu, ostali su bili živi leševi na frontovima. Amerika mazi nacizam gde god može, Amerika je Četvrti Rajh.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bilbija se potom nadovezao na to šta se dešava sa oružjem koje stigne u Ukrajinu i da li je to povezano sa korupcijom kao jednim od ključnih problema u Ukrajini.

– Korupcija je jedan od ključnih problema i u samoj Americi. Kada su naštampali one silne bilione i trilione dolara posle pandemije, sami su amerikanci priznali da je 110 milijardi koje su bile namenjene stanovništvu, nestalo. I nije bilo nikakve istrage. Barak Obama je upravo zbog korupcije vezane za Ukrajinu porodice Bajden, samog Džozefa Bajdena zvao „Gospodin Ukrajina“. I tačno je unosio određeni smisao u to. Kad je u pitanju samo naoružavanje, Amerikanci sada pokoravaju Evropu uništavaju evropsku odbrambenu industriju preko rata u Ukrajini, odnosno naoružavanja Ukrajine. Američki vojno industrijski kompleks će se pozlatiti na ovom ratu. Oni su do pre mesec dana, sami isporučili samo oružja, kako su oni rekli 27 milijardi dolara, a na tome su imali profit od 21,7 milijardi. Svi drugi u tome, na ovaj ili onaj način gube. Kada bi sada neko ozbiljan napao Britaniju ne bi imali čime da se brane, ne bi mogla da ratuju – rekao je Bilbija, pa nastavio:

– Ozbiljna armija unutar NATO pakta, ako se izuzme američka, samo je Turska u ovom momentu. Oni će ići u sve veće probleme unutar tog svog zapadnog bloka povodom naoružavanja Ukrajine, oni to rade vrlo lukavo. Amerikanci su razvili sistem, ali ne za Ukrajinu, već za Avganistan, Irak, Siriju… Ceo istok Evrope, ovaj bivši socijalistički, uvučen je u sistem proizvodnje naoružanja za potrebe njihovih, američkih, klijenata u tim delovima sveta, u tim ratovima. Mnoge vojne industrije su na istoku Evrope preživele zahvaljujući tome sto su Amerikanci rekli „Vi ćete da proizvodite mine, vi ćete ove granate, ovaj kalibar“, pogotovo tamo gde se ratovalo sovjetskim oružjem. Amerikanci neće to da proizvode, ali puste da to proizvode Poljaci, Bugari… Oni to rade široke ruke, to je sve skriveno.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter