Izvor: BSC HAPPY
02.03.2023 u 20:33
1

Dragan Vujičić za „AKTUELNOST“: „Ovo je pokušaj da se na neki način prebaci lopta“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanlu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 372. dan rata u Ukrajini.

Sirene za vazdušnu opasnost čuju se širom zemlje, a najžešće borbe se i dalje odvijaju oko Bahmuta. Ministri grupe G20 bez zajedničkog saopštenja o ovom ratu, a razgovaraćemo i o napadu ukrajinskih diverzanata u regionu Brjanska na teritoriji Ruske Federacije.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: novinarima Draganom Vujičićem i prof. dr Slobodanom Reljićem i advokatom Brankom Lukićem.

VOJISLAV ŠEŠELJ za „AKTUELNOSTI“: „Ono što Ukrajina radi sa civilima je zabranjeno međunarodnim ratnim pravom“

Dragan Vujičić komentarisao je današnji napad ukrajinskih diverzanata u regionu Brjanska u Ruskoj Federaciji.

„Ovo je jedan pokušaj pravljenja jedne priče kako je počeo ustanak u Rusiji, kako je počeo ustanak nezavisnih naroda… Imali smo prilike pre pet-šest dana da vidimo da je napadnut aerodrom u Belorusiji, kada su navodno beloruski partizani, odnosno pro-ukrajinski partizani, uspeli da unište ruski avion, a ovo danas je samo nastavak te priče kako je počeo ustanak i u Rusiji. Cela priča je još iz 1920. godine. To je ta istorija tih nezavisnih naroda, odnosno slobodnih naroda. Konkretno ta priča ide iz 1967. kada su se navodno sklopile te kockice, odnosno od 1950. godina kada je ukrajinska imigracija imala radio Slobodnu Evropu i propagirala te slobodne neke narode, da Rusija treba da se podeli na još 15 republika i 60 naroda… Janoš Bugajski stoji na čelu tog pokreta.“, rekao je Vujičić.

On smatra da je u pitanju skretanje pažnje sa Bahmuta koji je blizu oslobođenja.

„Imali smo prošle godine u julu u Pragu sastanak tog pokreta, sastanak Helsinškog odbora takođe u julu prošle godine, a ovo je samo da se skrene pažnja sa onoga što se događaja u Bahmutu. Bahmut je blizu oslobađanja“, naglašava Vujičić u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY.

Novinar je doao da nisu poznate još uvek sve informacije u vezi sa ovim događajem, ali da će verovatno u petak biti.

„Prilično jedna mračna priča, kao što je mračna priča bilo ono sa laboratorijama. Ovo je pokušaj da se na neki način prebaci lopta i da se pravi neka drugačija priča. Ono što ni mi ne znamo je šta je bilo sa talačkom situacijom, šta je bilo sa dvoje od to četvoro dece. To je ono što mi kao novinari ne znamo, ali saznaćemo verovatno sutra. Navodno oni su se povukli, ne znam kako su se povukli, biće poznato u toku sutrašnjeg dana“, naglašava novinar.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Dragan Vujičić za „AKTUELNOST“: „Ovo je pokušaj da se na neki način prebaci lopta“”

  1. Mnogoo pametan čovek !!!! Aliiii stvarnoo pola ne ..razumemo šta kaže !!! Brzo priča i pola slova proguta,,,,inače tihoooo a brzo priča !!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter