Izvor: BSC HAPPY
02.03.2023 u 21:15
0

„Rusija je u ratu, u ratu sa Ukrajinom, a drži neobezbeđenu granicu“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanlu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 372. dan rata u Ukrajini.

Sirene za vazdušnu opasnost čuju se širom zemlje, a najžešće borbe se i dalje odvijaju oko Bahmuta. Ministri grupe G20 bez zajedničkog saopštenja o ovom ratu, a razgovaraćemo i o napadu ukrajinskih diverzanata u regionu Brjanska na teritoriji Ruske Federacije.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: novinarima Draganom Vujičićem i prof. dr Slobodanom Reljićem i advokatom Brankom Lukićem.

Dragan Vujičić za „AKTUELNOST“: „Ovo je pokušaj da se na neki način prebaci lopta“

Branko Lukić govorio je, između ostalog, o značaju zauzimanja Bahmuta.

„Prema tvrdnjama koje smo ranije čuli i od ukrajinske strane, to je ključni grad za tu oblast kroz koji idu mnoge komunikacije i snabdevanje snaga u Kramatorsku, Slavjansku i u tom delu fronta. Padom Bahmuta sigurno da je oslabljena dubina fronta ukrajinske vojske. To u suštini čeka i druge gradove u Donbasu. Trebalo bi da ovaj rat što pre privedemo kraju, odnosno oni koji mogu, da ga privedu kraju, kako bi spasili što više života jer Ukrajina nema nikakve šanse da dobije ovaj rat. To znaju i Zapadnjaci nego samo teraju Ukrajince da ginu zbog svojih interesa, da bi oslabili Rusiju i da bi što više novca zaradili, to je srž svega“, istakao je Lukić u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY.

Lukić se osvrnuo i na današnje događaje u Brjansku

„Reakcija na ovaj teroristički napad, jer ovo je očigledno teroristički napad, ovo nije nikakva vojna akcija. Da je bila vojna akcija napali bi policijsku stanicu, napali bi vojsku… Oni su pucali na školski autobus, ubili vozača školskog autobusa i ranili jednog dečaka od 10, 11 godina. Dakle čista teroristička akcija, pošto su napali civile“, rekao je advokat.

On je dodao da je reakcija dobra, ali da je problem što je to toga uopšte došlo

„Reakcija je dobra. Uspeli su da ih potisnu, verovatno i velikim delom unište artiljerijom, međutim, problem je to što se to desilo, znači granica nije obezbeđena. Rusija je u ratu, u ratu sa Ukrajinom, a drži neobezbeđenu granicu. Rusi kao i uvek, oni svemu prilaze onako, prilično inertno, polako, i onda se u toku sukoba popravljaju i rade stvari koje treba da rade. Ja sam siguran da će ta granica vrlo brzo biti obezbeđena… Siguran sam da će Rusija uspšno da zaštiti svoju granicu“, smatra Lukić.

Advokat je posebno naglasio da Rusija nije samo u opasnosti od prodora terorista i diverzanata.

„Naravno, nije samo u opasnosti kopneni prodor snaga, terorističkih ili diverzantskih ukrajinskih, vidimo da dolazi i do napada dronovima, biće i napada raketama sigurno. Vidimo da sve više dobijaju dalekometne artiljerije i rakete. Rusija mora to da uzme u obzir, nema drugog. Ne može opušteno“, izjavio je Lukić

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter