Izvor: BSC HAPPY
02.03.2023 u 21:45
0

Slobodan Reljić u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Rusija uopšte ne gubi, ali imate priču šta će se desiti ako izgubi, da bi se ustvari vodila priča o nuklearnom ratu!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanlu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 372. dan rata u Ukrajini.

Sirene za vazdušnu opasnost čuju se širom zemlje, a najžešće borbe se i dalje odvijaju oko Bahmuta. Ministri grupe G20 bez zajedničkog saopštenja o ovom ratu, a razgovaraćemo i o napadu ukrajinskih diverzanata u regionu Brjanska na teritoriji Ruske Federacije.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: novinarima Draganom Vujičićem i prof. dr Slobodanom Reljićem i advokatom Brankom Lukićem.

„Rusija je u ratu, u ratu sa Ukrajinom, a drži neobezbeđenu granicu“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Prof. dr Slobodan Reljić istakao je da je napad u Brjansku možda za cilj imao provokaciju Rusije, ali da su stvari mnogo šire.

„Kao čin to možda jeste slučaj, ali ja mislim da su stvari mnogo šire. Vidite, ovde postoji ta priča šta će se desiti ako Rusija izgubi. Rusija uopšte ne gubi, ali imate priču šta će se desiti ako izgubi, da bi se ustvari vodila priča o nuklearnom ratu. „Nećemo mi kao Amerikanci koji ćemo da izgubimo pokrenuti nuklearni rat, nego će Rusi da izgube pa će oni pokrenuti nuklearni rat“. Ovo što se dešava, to vam je sastavni deo jedne druge priče…“, izjavio je Reljić u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY.

Reljić je istakao da bi u slučaju „korejskog scenarija“ imali stalne provokacije.

„Imate tu njihovu ideju da to bude korejski scenario, da se povuče Dnjepar ili neka linija i onda će se nastaviti isto kao što je u Donbasu bilo, imaćete stalno neke provokacije, a Rusi neće pristati na treće poluvreme. Sa druge strane imaće državu koja takođe neće vladati sobom, kao što ni do sada nije vladala i imaćete te stalne provokacije, a ovo vam je ustvari najava toga“, smatra novinar.

Dragan Vujičić za „AKTUELNOST“: „Ovo je pokušaj da se na neki način prebaci lopta“

On je dodao i da je ovo samo najava ili opomena na šta će da liči to područje.

„Pazite, vi ne možete da sprečite, u vojsci se kaže divrzante, ali ovo je praktično teroristički napad, pošaljete neke ljude van zakona, kao bandite da učestvuju… Vi to ne možete da sprečite ako iza toga stoji neka država. Vi možete da sprečite kad njih četvorica sami krenu da nešto urade. Kad sada počne sa tim stvarima to je sad najava, pošto neće biti nuklernog rata, malo je već preopasno, ali najava, opomena, na šta će da liči to područje“, zaključio je Reljić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter