Izvor: BSC HAPPY
22.07.2023 u 21:05
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: 100.000 ukrajnskih vojnika van stroja! KADA ĆE RUSKA OFANZIVA?

514. dan je specijalne vojne operacije.

O učešću plaćenika na strani Kijevskog režima, o tome kada bi moglo doći do ruske ofanzive, kao i brojinim drugim aktuelnostima u emisiji „Aktuelnosti“ razgovarali su novinar Dragan Vujičić, političar Vojislav Šešelj i ekonomista Bojan Dimitrijević.

Vojislav Šešelj ukazao je na činjenicu da je grad Lavov, na zapadu Ukrajine, bio prilično pošteđen u sukobu do sada. „Tamo se nalazi vojna akademije ukrajinske armije i u zgradi te vojne akadimije bili su smešteni poljski i nemački plaćenici“, izjavio je Šešelj i napomenuo da je do sada ubijeno oko 5.000 plaćenika, te da da je skoro 5.000 pobeglo.

„Kada su videli kakva je situacija, kako ginu, padaju kao snoplje, ginu kao bubašvabe – razbežali su se. I dobro je što su se Rusi sada skoncentrisali na uništavanje žive sile stranih plaćenika“, ocenjuje Šešelj. Podseća da strane plaćenike ne štiti međunarodno ratno pravo i smatra da ih ne treba zarobljavti, jer „što ih više izgine, sve su manje šanse za nove regrutacije“. „To se širi brzinom munje, kroz te plaćeničke krugove“, napominje Šešelj.

Bojan Dimitrijević smatra da je ukrajinska ofanziva, koja je počela 4. juna – na izmaku. „Po svemu sudeći, kada bi se podvukla crta, moglo bi da se kaže da je nekoliko desetina hiljada vojnika izginulo, još verovatno dva puta toliko je ranjeno. Znači, oko 100.000 vojnika je izbčeno iz stroja„, napominje Dimitrijević. Dodaje da bi najkasnije do kraja avgusta, glavnina udarne moći ukrajinske vojske mogla biti bila iscrpljena, što bi od kraja septembra ili oktobra, otvorilo mogućnost za rusku ofanzivu.

Svo naoružanje koje dolazi u Ukrajinu, služi da produži, a ne da dobije rat, smatra Dragan Vujičić i ističe da je Zapadu bitno da se rat prolongira. Vujičić kaže da se vidi se da se rat veštački produžava, da se ne žali krv Ukrajinaca, te da je pitanje koliko će Ukrajina imati žita naredne godine, s obzirom na to koliko će moći da poseje.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter