Izvor: BSC Happy
22.04.2023 u 21:02
3

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija čeka kontraofanzivu, pregaziće napadačku moć Ukrajine koju je Zapad stvorio“

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“, na 423. dan rata u Ukrajini, razgovarali smo o odlaganju ukrajinske kontraofanzive, proterivanju ruskih diplomata iz Nemačke i komentaru beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka o nacističkim metodama aktuelnog Berlina.

Naši gosti večeras su: Aleksandar Pavić, politikolog, Đuro Bilbija, portal Fakti i Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost.


 – Aleksandar Pavić smatra da dok Rusi vode pravi rat, Zapad i Kijev vodi isključivo propagandni –

– Oni svakako moraju pred svojom javnošću da opravdaju ovoliki angažman dosadašnji. Oni psihološki spremaju svoju javnost, takva akcija ne bi trebalo nikad da se najavljuje, to se ne radi, osim ako ne želiš da dezinformišeš javnost – rekao je on.

 – Dodaje i da su bačena u vodu velika očekivanja ruskih protivnika –

Velika su obećanja bila da će Rusija biti bačena na kolena. Sve je suprotno, mora da „se pegla“ javno. Poslednjih nedelja, postavlja se isto pitanje, koliko su Ukrajinci uspeli da degradiraju ruske snage, još očekuju uspehe tokom ove godine i onda se pitaju, da li lažu svesno, ili ih neko nagovara da lažu. To dolazi iz ukrajinskih visokih izvora, dok se ne pošalje dodatno naoružanje – kaže naš gost.

 – On je stava da se Rusi nikako neće opustiti, bez obzira kakva vesti o stanju u ukrajisnoj vojsci dolaze sa Zapada – 

– Ne smeš da veruješ svemu što izlazi u javnost. Tako da je sigurno da Rusi neće da se uljuljkaju. I dalje se Ukrajincima šalje naoružanje, i ne sme da bude opuštanja dokle god traje konflikt. U junu mesecu je najavljena vazdušna NATO vežba Air Defender sa preko 10.000 vojnika, preko 200 vazduhoplova, najveća u Evropi od 1949. Oni ne mogu da odustanu – zaključuje Pavić


Đuro Bilbija navodi da ne možemo sa sigurnošću reći šta će se desiti sa ukrajisnkom kontraofanzivom – 

– Teško je ovoga časa proceniti na šta će se oni odvažiti. Prvo, kontarofanziva nije jasna da li će je biti, kakva će biti, sa koliko snaga, sa koliko tehnike, to niko unapred neće reći ako je normalan. Podizali su moral, podizali rejting kod svojih zaopadnih finansijera, dirigenata – smatra on.

 – Naš gost je rekao kako ni Putin nije olako shvatio pretnje kontraofanzivom –

– Treba gledati uvek širu sliku, obe strane. Putin je napomenuo da jedinice moraju biti spremne za kontranapad. Rusija ratuje minimalno, tu se popravljaju bolje pozicije za nešto, ona pušta Ukrajince na kontraofanzivu. Ovo će biti prvi put da će Ukrajinci napadati na tuđe utvrđene položaje, do sada su to Rusi radili – kaže Bilbija.

 – On je stava da će Rusi tokom ukrajinske kontrafonazive zbrisati njenu vojnu moć – 

– Ovo što su Ukajinci u septembru napadali uspešno, teško je reći šta sve, oni su tamo napali sa 25-30.000 vojnika, a Rusi se branili sa 2.000, dok se u pozadini nisu ukopavali. Oni će prvi put da naiđu na tvrdo, Rusija ih čeka i tu hoće da napadačku moć Ukrajine, koja je formirana na Zapadu, uništi. Govori se o 80.000 vojnika koji koriste zapadno naoružanje – zaključuje Bilbija.


 – Svetislav Lutovac je objasnio logiku kontraofanzive – 

Efekat jeste da se preseče kopneni koridor i ta infrastrkutura između Krima i Rusije, odnosno Rostova na Donu – kaže on i dodaje: „Naravno, donatori svega ovoga su NATO alijansa i kolektivni Zapad, kako ga nazivamo“.

– On kaže kako su Rusi spremni za predstojeću presudnu borbu – 

 – Ono što satelitiski snimci pokazuju veoma dobru pripremljenost Rusije za tu kontraofanzivu. Prvi pojas su minska polja, drugi pojas su zmajevi zubi – to je betonski armirani segment koji je u obliku piramide koji se postavlja u 3-4 linije. Nema tog tenka da može tu barijeru da prođe – smatra naš gost.

 – Objasnio je takođe gde se kontraofanziva jedino može odvijati – 

– Mislim da nema efekta da napadne negde drugde sem ka Krimu. Za ovu ofanzivu na udare sa 3-4 linije, njima treba 200.000 do 300.000 vojnika što, oni nemaju – zaključuje Lutovac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija čeka kontraofanzivu, pregaziće napadačku moć Ukrajine koju je Zapad stvorio“”

  1. Kada se pretrazuju vesti u vezi ovog portala morate ukucati Hepi vesti i vec samim tim sto ukucate hepi vesti izvuce vam mali osmeh na lice. Sinoc je bila lepa emisija , gospodin Bilbija zna mnogo toga isto kao i novinar Vujke , doduse sinoc nije gostovao ,on je gospodin iz Vecernjih novosti, njih dvojica su kao neke male enciklopdeije , kao neke male vikipedije , sve znaju . Ali sinoc je bila odlicna emisija posle Aktuelnosti a naziv joj je Telemaster vesti , bila je o ekonomiji , o tome treba sve vise da se prica a pogotovu da je cuju Evropljani pa neka se zapitaju ako dolar ($) padne kolika ce biti cena njima , EU, Americkog gasa na zimu . Gospodin Parivodic se jos nada da postoji demokratija u tzv demokratskim drzavama koje su nas folirale i varale (po obicaju) sve ovo vreme, ako ja kazem na prime nekome jedi , da prostite gov.. od politicara i da za to ne snosim kaznu to nije demokratija to jeste ali zrnce peska, zrnce, u demokratiji , zar on ne vidi , sada je sve golo, da nema demokratije tamo gde misli da je ima , ali mene je odusevio svojom realnoscu drugi gost , gospodin bankar, on je gostovao po nekim damskim emsijimama pa sam o njemu imala drugacije misljenje , medjutim, on se juce prikazao , zato ljudi treba da se pojavljuju tamo gde ce prikazati ono sto najbolje znaju .
    Molim za vise ekonomskih tema iz svih oblasti a pogotovu sada aktuelnih u vezi sta sve moze da proizvede Specijalna operacija , jeste li videli Cile u vezi Litijuma , jeste li videli Blek rok sta je izjavio ?. Da dobra voditeljka sinoc u Telemaster vestima 21:30 , ovo treba da gleda cela Evropa kao i Aktuelnosti .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter