Izvor: BSC Happy
19.07.2023 u 20:49
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: RUSIJA kreće u OFANZIVU nakon UDARA na KRIMSKI MOST- TUČE ISTOČNI BLOK NATO PAKTA- PO ZAPADNOJ UKRAJINI

511. dan specijalne vojne operacije. Ruska vosjka pojačava napade. Prvi put je došlo do "rastezanja" linije fronta. Taktika Rusa je takva da Ukrajinci neće moći da se suprotstave. Amerika je uložila 200 milijardi dolara u ovaj rat, a novac će vratiti niko drugi do Evropska Unija. O ovim temama i stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" razgovaramo sa: Srbobranom Radićem, pukovnikom, Draganom Petrovićem, naučnim saradnikom i Milanom Vilićem, analitičarem.

Dragan Petrović nam je, kao i uvek, predočio trenutnu situaciju na frontu

– Gledajući u regionu analitičare vidimo buru čašu vode, upinju se pokazati da kontraofanziva ima tok. To je kao da gledate puža koji se jedva miče i kažete da je došao na pola puta. Ako ruska strana drži teritoriju koja je skoro ka Grčka, ukrajinska strana tvrdi, što nije tačno, da je uzela do 100 kvadratnih kilometara. Ukrajinci uspevaju da se u sivoj zoni pomaknu nekoliko stotina metara. Nigde nisu probili prvu liniju odbrane. Uzeli nekoliko sela pa su bivali odbačeni. Neki napredak jedne i druge strane nema. Ukrajinci su izgubili veliki broj ljudi i tehnike. Slušamo već 2 meseca da Bahmut nije pao ili su to manevri gde su klještima uhvatili bahmutsku regiju. To je mali prostor relativno. To su pomeranje kilometar, dva. Računa se da su (Ukrajinci) od tih strateških brigada angažovali 20 posto, što navodi da nisu još zatvorili priču sa kontraofanzivom. Ruska strana pokazuje ofanzivna dejstva na širokom prostoru od Severska do ruske granice. Tu niti je gustina stanovništva takva, tu su šume, poljane, stepe,  tu se lakše prodire. Ruska strana je izuzetno korigovala svoje pozicije – istakao je Petrović.


Srbobran Radić kaže da je ruska odbrana „opremljena“ minama i da nema sile koja bi mogla da je probije

– Noć služi za iznenađivanje protivnika, Oni na nekoj taktičkoj dubini uspevaju da probiju iniju odbranu. Vidimo neke njihove gubitke. Oni se zatvaraju ili određenim fortifikacionim preprekama, računajući i mine. Nagaz, potez, daljinsko upravljanje. Oni ih namerno puštaju. Elektromagnetnim i drugim sredstvima ih Rusi uništavaju i obaraju. Upadaju u zabranjene zone. Protivnik ako nije dovoljno osmotrio, u veoma je teškoj situaciji. Najefikasnije bi bilo da imaju tenkove za razmirivanje. Moraju imati jaku artiljerijsko-raketnu i vazduhoplovnu podršku. Ono što je očigledno je da Rusija nakon napada na Krimski most preduzela je ofanzivna dejstva po dubini protivnika. Tuku se ona mesta koja su u zapadnom delu Ukrajine. Razvlačenjem njihovih snaga prodor se svodi na mimunum – zaključio je Radić.


Milan Vilić je rekao da smo došli u fazu kada kreće predaja ukrajinskih vojnika

To je već zaista vreme da krenu da se predaju. Takav razvoj događaja sam nagovestio u februaru/martu u ove godine, Ne možeš ti čoveka stalno gurati napred, kakva god da je vojska, ako ona ne vidi uspeh, a nema rezultata, svaki dan se gine. Kompletna psiha se menja. Posle određenog vremena je sasvim normalno da se preispituješ i tražiš smisao, Vidiš da ćeš da izgubiš glavu i i počneš da razmišljaš šta da činiš sa životom. Rusija sve svoje ratne zarobljenike nije maltretrirala. Tretira ih na elementaran način, ali su zarobljenike Azova propustili kroz šake. Informacije će biti ako se predaju, sačuvaćeš živu glavu, niko te neće maltretirati, ucenjivati porodicu, možda bude poneki šamar, ali rat je u pitanju – zaključio je Vilić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: RUSIJA kreće u OFANZIVU nakon UDARA na KRIMSKI MOST- TUČE ISTOČNI BLOK NATO PAKTA- PO ZAPADNOJ UKRAJINI”

  1. Da moze celi svet da vas cuje svu cetvoricu, veceras se ne zna ko je bio bolji, spektakularan je bio Petrovic, nikada bolji , pa isto tako i Vilic i gospodin Srbobran , dal to zato sto moje usi vole to sve da cuju bas kako vi pricate ili zato sto je to sve zaista tako a sigurno je tako , da li je poznato gde se sve slusaju Aktuelnosti po svetu? .

    5
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter