Izvor: HAPPY BSC
10.01.2023 u 20:38
0

GENERAL KOVAČ U „AKTUELNOSTIMA“: „Ruska vojska metodično melje ukrajinske snage u Soledaru i Bahmutu i nastaviće tako sve do Donjecke Narodne Republike“

Ovo je hibridna agresija Zapada na Rusku federaciju

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ gostovali su: Saša Borojević – analitičar, Zoran Anđelković – Centar za mir i toleranciju i prof. dr Mitar Kovač – general i direktor Evroazijskog bezbednosnog foruma.

– U 21. veku ovo je najinteresantniji i najznačajniji period za svetski mir i budućnost svetskog poretka. Ovde se prelama sistem vrednosti Zapada i preostalog dela civilizacije. Vodi se borba između jedne ideologije globalizma i suverenizma koju baštini više zemalja sveta, po nekim procenama oko 84 odsto čovečanstva. Zapad jeste taj koji je kroz istoriju akumulirao bogatstvo i pokušava da valada svetom, prvenstveno predvođen strategijom SAD-a u Evropi. Ovo je hibridna agresija Zapada na Rusku federaciju. To je po međunarodnom pravu koje nije inovirano, nazvano na Zapadu, a onda pa preko Generalne skupštine UN pokušalo da se ozvaniči kao agresija Rusije na Ukrajinu, što suštinski nije. Rusija je primorana da tako nešto učini i verujem da će i ova godina biti godina preispitivanja sistema vrednosti, odnosno godina trošenja kritičnih efektiva rata i sa jedne i sa druge strane – istakao je general Kovač.

Kovač je kazao da je nada da se ide ka miru, ali i da nema pouzdanog teoretičara koji će reći do kada će rat biti završen.

– Što se tiče Soledara dobar deo grada je zauzet. U ostalim delovima u poluokruženju nemaju dobru logistiku i mgućnost ojačavanja linija fronta u samom gradu. Slična situiacija je i u Bahmutu. U narednim danima napustiće se i jedan i drugi grad i dobiti sasvim nova operativna dimenzija za oslobađanje preostalih delova DNR – ocenio je Kovač.

Prema njegovim rečima, turski „Bajraktari“ se nisu potvrdili u ovom ratu, kao u ratu između Jermenije i Azerbejdžana.

– Tu su na početku čak dejstvovale turske posade i čak su uzletale letelice sa delova Turske. Ovde je ruska vojska napravila inovacije na radarima, na akvizicijskim sistemima i veoma su ih uspešno pratile. Srušeno ih je oko 150. Već dva meseca nema „Bajraktara“ u najavi. te bespilotne letelice su korisne, ali „Bajraktari“ nisu nešto što je nerešiv problem za PVO, posebno za moderniji. I mi smo brzo počeli da ih kupimo, iako ih Turci obećavaju i Albaniji i lažnoj državi Kosovo. Mi ne bi trebalo da čekamo u tom redu – rekao je on.

Kovač je naglasio da ruska vojska neće dalje srljati kada su u pitanju Bahmut i Soledar, ali metodično melje ukrajinske snage po istom scenariju nadmoći i nastaviće dalje ka zapadu do DNR.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter