Izvor: BSC HAPPY
05.02.2023 u 21:42
0

General Vinko Pandurević za „AKTUELNOSTI“: „Ovde imamo oružani sukob koji traje godnu dana, a da niko nikom nije objavio rat!“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 347. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

U pokušajima da sačuva Ugljedar, ukrajinska vojska ostaje bez Bahmuta. Grad polako čiste Vagnerovci, a Zelenski ne baš polako, pravi čistku u političkim krugovima. Sa druge strane, “čistka” sledi na celoj teritoriji Ukrajine ako jedna raketa dugog dometa pogodi Krim, poručuje Medvedev.

Naši sagovornici na ove teme bili su: političar Aleksandar Šešelj, Radojka Tmušić, pisac, i general Vinko Pandurević.

Vinko Pandurević izjavio je da ne smatra da se neke suštinske promene dešavaju u Ukrajini.

„Rusima je u interesu da Zelenski bude poražen, da se celom svetu pokaže kakva je on karikatura“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

“Možda to medijski tako izgleda, ja nisam siguran da se neke suštinske promene dešavaju. Imamo ovaj čvrsti zagrljaj Evropske unije Ukrajini, u Kijevu i okupljanje oko Zelenskog i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i gospodina Borelja i pružanje podrške, razmena zastava, potpisa, to izoštrava već staru postojeću sliku, da je EU uz Ukrajinu i da će njena podrška trajati sve dokle to bude neophodno i potrebno”, izjavio je Pandurević za “AKTUELNOSTI

On je naglasio da ne misli da je Zelenski naivan.

“Zelenski dosta vešto igra svoju ulogu, ja ne bih rekao da je on baš naivan i da ne zna šta radi. Zna on dobro šta radi. Ne bi on bio na tom mestu, ne bi njega Amerikanci i Zapad držali da on ne igra ulogu kako oni žele i kako treba. Ukrajina je ipak izdržala godinu dana u ovom sukobu, a ovo nije mali sukob”, rekao je Pandurević.

General je podsetio da niko u ovom sukobu nije objavio rat drugoj strani.

“Ovde imamo oružani sukob koji traje godnu dana, a da niko nikom nije objavio rat, ni Rusija Ukrajini, ni Ukrajina Rusiji, ni Zapad Rusiji, niti Rusija Zapadu. Specijalna vojna operacija se mogla tako nazivati prvih nekoliko meseci, kada je ona uistinu tako i izvođena i tako izgledala. U ovom slučaju, kada su organizovani svi mogući potencijali i raspoloživi kapaciteti sukobljenih strana, to se više ne može zvati na takav način. U svakom slučaju Ukrajina mora tražiti podršku Zapada, mora tražiti tenkovsku koaliciju, mora tražiti sve da bi se odbranila”, smatra Pandurević.

On je dodao da je sva podrška koja stiže Ukrajini u skladu sa Međunarodnim pravom.

„Pošto sistemska rešenja koja rađaju nacizam nisu eliminisana od Drugog svetskog rata, sada su ona ponovo u funkciji“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

“Ovde su dva koncepta na sceni. Jedan je zapadni: “Dajte sve da se Ukrajina odbrani i da ona pobedi”, a drugi koncept je ruski: “Prestanite pružati podršku Ukrajini, bilo kakvu, da se ne bi eskalacija sukoba desila i da nam se Ukrajina suprostavi sama i ubrzo kapitulira”. Ovde je očigledno borba i u rukavicama i bez rukavica. Rusija je ušla u taj sukob, ona sada mora prihvatiti činjenicu da Ukrajina traži pomoć od svakoga i pošto nije ratno stanje, tj. nije proglašen rat, onda Ukrajina može tražiti pomoć. Sva podrška koja joj stiže je u skladu sa Međunarodnim pravom. Ona je to mogla kupiti pre rata, može kupiti u toku rata, može posle rata, tako da je to jedna stvar koja ide na ruku i jednima i drugima”, zaključio je general.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter