Izvor: BSC HAPPY
26.02.2023 u 21:30
0

Nikola Antić u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: „U principu, vi možete da lažete ljude jedno vreme, ali su u laži kratke noge!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili drugi dan druge godine ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Najžešće borbe i dalje se vode se na istoku zemlje. Prema nezvaničnim informacijama ruske snage zauzele su Bahmut. Ruski predsednik Vladimir Putin je poručio da Zapad želi da podeli Rusiju na male delove, a direktor CIA upozorava da postoji mogućnost da Kina pošalje vojnu pomoć Rusiji.

O ovim i ostalim dešavanjima u Ukrajini, kao i o situaciji na frontu, razgovarali smo sa našim gostima: Zoranom Anđelkovićem iz Centra za mir i toleranciju, Nikolom Antićem, stručnjakom za odbranu i bezbednost, i generalom Vinkom Pandurevićem.

Zoran Anđelković za „AKTUELNOSTI“: Bez obzira kako se ovo u Ukrajini bude završilo, multipolarni svet će se stvoriti!

Nikola Antić komentarisao je nedavne proteste u Nemačkoj i tom prilikom je istakao da ne misli da je to zbog slanja tenkova Ukrajini već zato što su novčanici počeli da im se tanje

„Ja ne verujem da je nemački narod izašao na ulice zbog toga što će Nemačka da šalje neke tenkove Ukrajini nego je izašao na ulicu pre svega zbog toga što su novčanici počeli da se prazne. Novčanici su počeli da im se prazne iz jednog vrlo prostog razloga, više nema jeftinih energenata koji su dolazili iz Rusije, ali nisu u pitanju samo energenti, u pitanju su mnoge rude metala. Aluminijum na primer, 75 odsto koje je nemačka mašinska industrija koristila je stizao iz Rusije, 85 odsto titanijuma je stizalo iz Rusije. Ako nemate titanijum ne možete da pravite stublin na motorima i ne možete da pravite klipove. Brend čuveni Mercedes, BMW, Opel, sve je to u velikom problemu i nemački narod toga postaje svestan“, istakao je stručnjak za odbranu i bezbednost u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY.

Antić se osvrnuo i na situaciju u Poljskoj.

„To je borba, kako to Amerikanci kažu, u svojoj četvrtoj grupi za psihološke operacije, „borba za srce i umove“ saveznika, i Amerikanci tu borbu počinju da gube upravo zbog tih ekonomskih sankcija koje su dale kontra efekat. U principu, vi možete da lažete ljude jedno vreme, ali su u laži kratke noge. Tako je isto i sa Poljskom. Demonstracije koje su tamo bile i koje smo pomenuli, one su bile reakcija na veliko vojničko groblje koje se napravilo u Poljskoj, 2.500 grobova. Tako da se majke tih ljudi, koji su poginuli tu, koji su učestvovali u ovom nekom ratu u kome zvanično ne učestvuju, se pitaju zašto su im sinovi poginuli“, smatra Antić.

MLADEN OBRADOVIĆ ZA EMISIJU“AKTUELNOSTI“: „Narod je postao svesan da je Rusija svetionik čovečanstva“

On je istakao i da Amerikanci hoće da se zaboravi ono što nije u njihovom interesu, a da se evocira ono što jeste

„Kada pogledate medijski diskurs javni u Poljskoj, i ne samo u Poljskoj nego u svim pribaltičkim zemljama, Estonija, Litvanija, svudaćete da vidite da je Zapad evocirao te neke uspomene na Poljsko-litvansku uniju iz druge polovine 16. veka. Ovde kod nas kad dođu, nama kažu da mi imamo puno istorije, da treba da zaboravimo istoriju i da treba da gledamo ono što je danas, a u Poljskoj bude… Amerikanci hoće da se zaboravi ono što nije u njihovom interesu, a da se evocira ono što jeste“, kazao je stručnjak za bezbednost, na šta je Zoran Anđelković dodao „Amerikanci hoće da se zaboravi sve ono što je bila borba protiv fašizma“, sa čime se Antić složio.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter