Izvor: BSC Happy
25.02.2023 u 22:51
1

MLADEN OBRADOVIĆ ZA EMISIJU“AKTUELNOSTI“: „Narod je postao svesan da je Rusija svetionik čovečanstva“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 1. dan druge godine specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Pokušaj Zapada da rasparča i uništi Rusiju ne ide po zamišljenom planu, da li postoji rezervni plan kako bi Amerika i NATO došli do svog cilja, rekli su nam večerašnji gosti emisije „Aktuelnosti“ Mladen Obradović- „Srbi za Ruse“, profesor dr Branimir Nestorović-pulmolog i Siniša Ljepojević- novinar.

Obradović smatra da je rusija potcenjivana dugo vremena i da je Zapad smatrao da će njena propast nastupiti sa krahom Sovjetskog saveza.

-Raspadom SSSR-a 20 miliona Rusa je ostalo van granica nekadašnjeg saveza. Rusija je bila lišena i indsutrijske i vojne moći koja je nekada bila raspoređena po celoj teritoriji. Presečena je industrija među državama.

DR NESTOROVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Ovo je rat svetova i rat epoha – slom imperijalizma!“

-Zapad je smatrao  da će urušavanjem veza između bivših republika Sovjetskog saveza doći i do potpunog sloma Rusije i bili su na korak od toga. Unutrašnja snaga u Rusiji je ostala. To je njena duhovna snaga.  Zapad to nije mogao da proračuna. Ne mogu oni da se izbore sa pravoslavnim duhom koji je oživeo. Rusija je svakoga dana u nekom delu svoje zemlje gradila po 3 crkve.  To govori da je u dubini ruske duše ostalo verovanje da Rusija nije samo regionalna sila. Narod je postao svesan da je Rusija svetionik čovečanstva.

Obradović smtra da zapad neće baš lako da se odluči da pošalje vojnu pomoć Ukrajini i sve ono što Zelenski „kamči“ po svetu.
– Bajden nagoveštava da baš i nije važno da Ukrajinci imaju avione. Amerikanci će nastojati da guraju Ukrajinu sve dublje u sukobe kako bi taj gvozdeni zid napravljen od tela mrtvih Ukrajinaca branio Evropu od prodora Rusa na zapad.

– Na prvim linijama fronta ima veliki broj plaćene vojske koja se bori na strani Ukrajinaca. Mnogo je Poljaka, nekoliko brigada… Poljaci imaju oko 2.000 poginulih vojnika, ali to je podatak još od jesenas. Povećao se broj  plaćenika iz zapadne Evrope, SAD pa čak i iz Australije… Kada su bili zarobljeni američki i hrvatski plaćenici iz Marijupolja  oni su ispričali da su bili aktivni nekada i u Avganistanu i Iraku. To je NATO vojska.  Vrhunski specijalci dođu  slučajno kao humanitarni radnici u Harkov? To je deo proksi rata kojim se Zapad služi. Postoji deo jedinica koje su odlično opremljene, kao „Azov“ koji je uništen u Marijupolju. Njih ima i dalje dosta i one baštine Banderine nacističke ideje.  Čitav režim Kijeva je zasnovan na nacističkim idejama i usmeren je ka uništavanju ruskog naroda.

SINIŠA LJEPOJEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Vašington prećutkuje svom narodu da je Bajden morao da dobije dozvolu od Moskve da dođe u Kijev“

Na snazi je i kulturni genocid, spaljivanje ruskih knjiga, a to su radili Hitlerovi sledbenici baš kao i zelenski danas, kaže Obradović.

-Ljude bukvalno tuku i odvode u vojne odseke i pokušavaju da od njih naprave vojnike. Nema mnogo verovatnoće da će takva vojska uspeti da duže odoleva ruskoj vojsci. Ukrajincima su pričali da je pobeda na dohvat ruke, ali toga nema. Neće se to odmah završiti. I Amerika i Rusija su spremne na veliki i dug sukob i idu korak po korak. Ukrajina gubi mnogo više vojnika od Rusije u svakoj operaciji- rekao je Obradović.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MLADEN OBRADOVIĆ ZA EMISIJU“AKTUELNOSTI“: „Narod je postao svesan da je Rusija svetionik čovečanstva“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter