Izvor: Nova.rs
21.03.2024 u 10:21
0

BRITANIJA U VRTLOGU SKANDALA: Procurele kraljevske tajne iz bolnice u kojoj je lečena Kejt! Eksplozija na pomolu!

Privatna bolnica u kojoj je Kejt Midlton operisana odbila je da otkrije da li osoblje koje je navodno pokušalo da izvrši uvid u kraljevsku medicinsku dokumentaciju i dalje radi tamo.

Londonska policija saopštila je za Dejli mejl da nije u mogućnosti da daje komentare i da ne zna da li je klinika prijavila incident.

(AP Photo/Kin Cheung, Pool, File)

Iako je klinika odbila da odgovori na pitanja, saopštila je da čvrsto veruje „da svi pacijenti, bez obzira na status, zaslužuju potpunu privatnost i poverljivost u vezi svojih medicinskih podataka“. Detalji Kejtinog stanja nisu otkriveni. Kensingtonska palata je ranije saopštila nije u pitanju rak i da princeza želi da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni.

Ovo nije prvi pokušaj otkrivanja ličnih podataka princeze Kejt. Naime, u decembru je otkriveno da je grupa hakera pokušala da provali u kompjuterski sistem bolnice Kralj Edvarda VII, gde se Kejt prethodno lečila. Samo nekoliko dana pre Božića, grupa je zapretila da će objaviti „podatke iz kraljevske porodice“ ukoliko im ne bude plaćeno 300.000 funti u sajber valuti Bitkoin.

Zahtev za otkup je postavljen na „dark vebu“, gde su hakeri postavili slike za šta tvrde da su ukradene datoteke, uključujući rendgenske snimke, mišljenje lekara, formulare za registraciju, kliničke beleške i formulare za patologiju.

Dva australijska radio di-džeja 2012. godine su pozvali telefonom bolnicu Kralj Edvard VII i pretvarali se da su kraljica Kamila i princ Čarls. Medicinska sestra Jasinta Saldana povezala ih je sa sestrom koja je pomagala u lečenju vojvotkinje. Tako su dobili informacije o Kejtinom zdravstvenom stanju i sve objavili.

Velelepna zgrada ima sedam glavnih operacionih sala, kao i šest specijalizovanih odeljenja za operacije u urologiji, ginekologiji, ortopediji i kičmenim zahvatima. Klinika je vodeći centar za lečenje raka.

(AP Photo/Alastair Grant, File)

Kralj Čarls je 1989. godine otvorio odeljenje fizioterapije, dok je princeza Margaret pokrenula jedinicu za magnetnu rezonancu 1991. godine, a pokojna kraljica je predstavila novo odeljenje za lečenje raka 2010. godine. Nakon što su objavili da je Kejt bila na operaciji, palata je saopštila da se princeza neće obavljati svoje dužnosti do posle Uskrsa. Uprkos tome, njeno odusustvo dovelo do haosa na društvenim mrežama.

Prijatelji Vilijama i Kejt rekli su da par „želi da budu otvoreniji“ u vezi sa Kejtinim zdravstvenim problemima, ali da će to podeliti sa javnošću samo kada budu spremni.

Kensingtonska palata tvrdi da je Kejt dobro i da će blagovremeno obaveštavati javnost o njenom stanju. Očekuje se da će se princeza vratiti na javnu dužnost nakon 17. aprila, kada njena deca krenu u školu Lambrok, posle Uskršnjih praznika. Međutim, bilo je spekulacija da bi se princeza mogla i ranije da se vrati i da bi javnost mogla da je vidi na godišnjoj uskršnjoj službi u kapeli Svetog Đorđa na imanju Vindzor. Kako prenosi Telegraf, princeza nije isključila mogućnost da se pridruži svojoj porodici na Uskršnju nedelju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter