Izvor: n.portal
15.08.2023 u 18:36
0

BILA ZVEZDA I SVI JOJ SE DIVILI: Naša glumica umrla u bedi, na ulici kao beskućnica

Glumicu Živku Matić javnost pamti po brojnim televizijskim ostvarenjima. Mnogi je se sećaju iz kultne serije Ljubav na seoski način, ali malo ko je znao da je ona svoju starost dočekala na ulici, kao beskućnica

Ona je ostavila trag, kako u filmskim, tako i u dramskim ulogama. Umrla je u 75. godini u svom rodnom Požarevcu, 1998. godine, zaboravljena od svih. Svi su nekada uživali u njenim ulogama, ali malo ko je znao da je umrla u najvećoj bedi.

Scena na Živkinom grobu cepa srce i dan-danas. Naime, preko 20 godina na njenom grobu nije postojao spomenik, a tu nepravdu ispravili su njeni rođaci, koji su joj podigli spomen ploču.

OVO NISTE ZNALI O LEGENDI DOMAĆEG FILMA: Znate li kako se Pavle Vuisić zaista prezivao i zašto je promenio prezime?!

Živka Matić rođena je 1923. godine u vrlo imućnoj porodici čoveka koji je imao prvi automobil i koji je izvršio elektrifikaciju Požarevca, međutim ubrzo se našla kao siroče, a usvojio ju je bankrarski činovnik..

youtube/prinscreen

Da je obnovljeno sećanje na nju govori podatak da se u njenom rodnom gradu svake godine održava  Smotru amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić”. U Požarevačkom Centru za kulturu kažu da su ovaj Festival, posvećen našoj popularnoj glumici, koja je rođena i sahranjena u zavičajnom Požarevcu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter