Izvor: Kurir
17.06.2020 u 22:15
0

PREMINUO REDITELJ IGOR VUK TORBICA Nenadoknadiv gubitak za pozorišnu umetnost

Pozorišni reditelj Igor Vuk Torbica, autor kulturnih predstava „Hinkeman“ i „Carstvo mraka“, preminuo je juče u Rovinju, potvrdili su porodica i prijatelji.

– Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju –  navodi se u saopštenju porodice i prijatelja reditelja.

OVO MORATE PROČITATI

PRVI DAN MALE MATURE ZAVRŠEN: Pogledajte REŠENJA TESTA iz srpskog jezika

SLOBODA POSLE TERORA Narod oslobodio čelnike Budve (VIDEO, FOTO)

JEZIVI DETALJI ZLOČINA NAD SRPKINJOM U NEMAČKOJ Muž je zlostavljao, pa ubio

MARKO CAREVIĆ SA SLOBODE: Narode, dođite u Budvu! Ovde se BRANI CRNA GORA! (FOTO, VIDEO)

HAOS U KNEZ MIHAILOVOJ! Pijani vozač ULETEO MEĐU PEŠAKE! (FOTO)

Od darovitog autora se preko duštvnih mreža opraštaju njegove kolege.

– Ko god ovo čitao, neka zna da saosećamo i da smo mnogi mnogo izgubili. Vuče, sećati ćemo te se –  jedan je od komentara.

Igor Vuk Torbica je rođen u Drvaru (Bosna i Hercegovina), detinjstvo je proveo u Rovinju, u Puli (oba grada su u Hrvatskoj) završio je Srednju školu za primjenjenu umjetnost i dizajn, a režiju je diplomirao 2013. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (Srbija) u klasi profesorke Alise Stojanović.

Jedna od prvih režija bila mu je „Pokojnik“ nakon čega nastaljva da niže uspehe. Za „Razbijeni krčag“ u JDP pozorištu dobio je pet nagrada na Danima komedije u Jagodini, tri plus jednu pohvalu na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, tri nagrade na danima satire u Zagrebu. Igor Vuk Torbica je zatim režirao „Ožalošćenu porodicu“ u Kranju, „Don Žuana“ u Zrenjaninu, Hinkemana u Zagrebačkom kazalištu mladih (najbolja predstava Jugoslovenskog pozorišnog festivala „Bez prevoda“ u Užicu, Nagrada „Ardalion“ za režiju, najbolja predstava na Gavelinim večerima u Zagrebu, nagrada za režiju…), Priče iz bečke šume u zagrebačkom pozorištu „Gavela“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter