Izvor: BSC HAPPY/ŽENA
08.01.2024 u 15:49
0

ZLATNI GLOBUS 2024: „Openhajmer“ šampion večeri, a evo ko su najbolji glumci!

Dodela Zlatnih globusa, jedne od najprestižnijih nagrada u svetu kinematografije, održana je u nedelju uveče u Los Anđelesu. Trijumfovali su filmovi "Oppenheimer" i "Poor Things", a evo detaljnog pregleda dobitnika.

Zlatni globus za najbolji film godine u žanru komedije ili mjuzikla pripao je filmu „Poor Things“, dok je u kategoriji drame ovo priznanje otišlo ostvarenju „Oppenheimer“.

Ema Stoun je ovenčana nagradom za najbolju glumicu u žanru komedije ili mjuzikla za ulogu u filmu „Poor Things“, a Zlatni globus za najboljeg glumca u istoj kategoriji otišao je Polu Đamatiju za ulogu u filmu „The Holdovers“.

Kilijan Marfi je dobitnik Zlatnog globusa za najboljeg glumca u drami i to zbog uloge u filmu „Oppenheimer“, a za najbolju glumicu u drami ove godine proglašena je Lili Gladston za ulogu u filmu „Killers Of The Flower Moon“.

POREMETIO MU PSIHU: Bred Pit otkrio koji film ga je „pomerio“

„Oppenheimer“ je definitivno šampion večeri, s obzirom da je zbog ovog ostvarenja Zlatni globus za najboljeg režisera godine otišao u ruke Kristofera Nolana.

Film „Barbie“ dobio je Zlatni globus za ostvarenje sa najvećom zaradom u 2023. godini, što je nova kategorija na ovoj prestižnoj dodeli. Podsetimo, „Barbie“ je zaradila 1,33 milijarde evra od prodaje bioskopskih karata širom sveta.

Zlatni globus za najbolju televizijsku seriju godine u žanru drame dobila je serija „Succession“, a u žanru komedije ili mjuzikla „The Bear“.

Zlatni globus – ostali dobitnici:

Najbolja glumica u sporednoj ulozi: Davajn Džoj Rendolf u filmu „The Holdovers“

Najbolji glumac u sporednoj ulozi: Robert Dauni Džunior u filmu „Oppenheimer“

Najbolja muzika za film: Bili Ajliš i Finios O’Konel za film „Barbie“ i pesmu „What Was I Made For?“

Najbolja glumica u televizijskoj seriji: Sara Snuk u seriji „Succession“

Najbolji glumac u televizijskoj seriji: Kiran Kalkin u seriji „Succession“

Najbolja glumica u televizijskoj seriji u žanru mjuzikla ili komedije: Ajo Edebiri u seriji „The Bear“

Najbolja glumica u televizijskoj seriji u žanru mjuzikla ili komedije: Džeremi Alen Vajt u seriji „The Bear“

Najbolja glumica u sporednoj ulozi u televizijskoj seriji: Elizabet Debicki u seriji „The Crown“

Najbolji glumac u u sporednoj ulozi u televizijskoj seriji: Metju Mekfadjen u seriji „Succession“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter