Izvor: BSC happy portal/Kurir.rs
10.06.2023 u 19:52
0

PREKRIVENA KRVLJU, SILOVANA….Fatalnoj srpskoj glumici su predviđali blistavu karijeru, a život je surovo skončala u 31. godini

Karijeru joj je obeležila debitantska filmska rola - kada joj je 1996. godine reditelj Srđan Dragojević poverio jednu od glavnih ženskih uloga u filmu "Lepa sela lepo gore".

Srpska glumica Vera Dedović rođena je u Beogradu 1969. godine, a na vrhuncu karijere doživela je tragičnu sudbinu.

„NAŠA PRIČA NIJE ZA JAVNOST“: Glumica ljubi 20 GODINA STARIJEG kolegu, bio joj je profesor na fakultetu!

Vera je devedesetih godina ostvarila dosta zapaženih uloga po kojima ju je zapamtila domaća publika. Snimila je TV drame: „Ljubav, ženidba i udadba“, „Želja zvana tramvaj“ i „Stari vruskavac“, kao i serije „Srećni ljudi“ i „Gore dole“.

Igrala je učiteljicu, koju upoznajemo kao mladu i šarmantnu ženu, ali je ostala u sećanju scena u kojoj ulazi tunel prekrivena krvlju i u užasnom stanju, a junaci filma ne mogu da se dogovore ko će pucati u nju, jer sumnjaju da nosi eksploziv.

Bila je nominovana je za Nagradu Pere Dobrinovića (Novi Sad) za „Čekajući Godoa“ i za film „Lepa sela lepo gore“ na Filmskim susretima u Nišu. Vera je dobila izuzetno pozitivne kritike za ulogu učiteljice u ovom filmu, ali nije stigla da ostvari još veće uspehe.

Njena karijera je prerano prekinuta kada je obolela od raka, a njeno poslednje pojavljivanje na filmskom platnu bio je film „Senke uspomena“. Borbu sa opakom bolešću izgubila je 19. decembra 2000. godine. Kada je preminula imala je samo 31 godinu, a iza sebe je ostavila supruga Borisa i ćerku Mašu.

– Plenila je modernošću glume. Retki su mladi sposobni da utru put modernoj glumi, koriste nove pristupe i nova sredstva, a Vera je imala nešto inovatorsko u svom radu. Ostaće tajna koliko je u tome bilo racionalnog… Ona je ne teoretisnjem, već praksom pokazivala stav prema modernom pozorištu… likovima je davala prosto bezobraznu dozu pitkosti…Deo tajne u svojim ostvarenjima je nesumnjivo što je istinski volela likove koje je igrala i publiku pred sobom – rekao je nakon Verine smrti režiser Boro Drašković.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter