Izvor: Kurir
10.01.2024 u 12:18
0

NA FARMI ČUVA OVCE, GAJI POVRĆE Folker ima kuću u Leskovcu, fasada s ROZE detaljima, i kuhinja mu ROZA, a u dnevnoj ČUDNA stvar

Pevač Era Ojdanić otvorio je svoje kuće u selu Leskovac, nadomak Lazarevca gde poseduje i veliko poljoprivredno imanje. Ojdanić u svom vlasništvu pored kuće ima farmu, restoran, kao i sada već čuveni motel na Ibarskoj magistrali koji je poklonio naslednicima.

U prostranom dvorištu se nalaze velika i jedna mala pomoćna kuća, a Era kaže da se u selu i na svom imanju oseća najbolje.

– Ovo je selo i ko god da dođe mora nešto da odradi. Ne mogu sve sam. Kad dođe neka cica-mica, ja joj odmah kažem da usisa, zalije cveće, odmah joj nađem posao. Nema hleba bez motike, pa tako ni kod mene – rekao je Era.

U kući na dva nivoa čitavom dužinom se prostire veliki hol, u kom pevač gaji cveće, a koji vodi u veliki dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom.

Kako kaže, pravi je domaćin te se odlično snalazi čak i u kuhinji.

– Kako da ne! Ja sam sve naučio od moje pokojne majke i supruge. Navikao sam, sve znam da radim i da kuvam i da mesim i da očistim i počistim – istakao je Era.

Era priznaje da osim na imanju gde obilazi životinje, najviše vremena provodi u kuhinji, a da je pravi domaćin dokazao je kada je za ekipu Granda skuvao kafu, ali i napravio gibanicu.

– Imam obaveze od ranog jutra do kasno u noć. Svi poslovi moraju da se obave na vreme, jer imam domaće životinje, tako da jedno domaćinstvo mora da funkcioniše od ranog jutra do kasno uveče – rekao je Era.

Prostrana kuhinja sa svim pratećim elementima sva je u roze boji, a on je sve opremio onako da njemu i njegovoj porodici bude lepo i udobno.

Iz kuhinje se ulazi u trpezariju gde se nalazi veliki sto koji je Era napravio za decu i unuke, i dodao da svi zajedno tu ručaju kada slave rođendane, krsnu slavu i ostale praznike.

Ogromna dnevna soba je centralna prostorija u njegovom domu, a pored ugaone garniture i polica, tu su i brojne nagrade koje je pevač osvojio za pedeset godina karijere.

U ovoj prostoriji posebno mesto zauzima fotografija njegove pokojne supruge Ljupke, za koju Era kaže da je najviše voleo od svih žena.

– Ona je i dalje tu i biće dok sam ja živ. Ona je među nama i sa nama i za Badnje veče, za krsne slave itd. Život ide dalje. Ona je bila takva lafica, znala je kakav je moj posao, ali je bila sigurna da je nikad ne bih izneverio i ostavio – istakao je Era.

Pevač u selu poseduje i veliki plac koji se prostire na nekoliko hektara, a na kome gaji domaće životinje i sadi baštu za svoje potrebe.

Pored toga, Ojdanić je vasnik i velikog motela koji se nalazi samo nekoliko kilometara od kuće, a koji su sada pruzeli njegovi naslednici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter