Izvor: TANJUG
19.01.2023 u 18:12
0

NOVA SAZNANJA! Podignuta optužnica protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata

Tužilac prvog sudskog okruga Novog Meksika Meri Karmak-Altvi podigla je danas optužnicu za ubistvo iz nehata protiv holivudskog glumca Aleka Boldvina zbog pucnjave na snimanju filma "Rast" (Rust), u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins.

Za ubistvo iz nehata podignuta je optužnica i protiv Hane Gutijeres Rid, koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Pomoćnik reditelja Dejvid Hols sklopio je nagodbu, prema kojoj je priznao nemar prilikom upotrebe oružja, naveo je tužilac u saopštenju.

„Nakon temeljnog pregleda dokaza i zakona države Novi Meksiko, odlučio sam da ima dovoljno dokaza da se podnese krivična optužba protiv Aleka Boldvina i ostalih članova ekipe Rast“, navela je Karmak-Altvi.

Istraga o ubistvu do kojeg je došlo u oktobru 2021. godine trajala je više od godinu dana, podseća Rojters.
Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak.

Osoba koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma Hana Gutijerez rekla je istražiteljima da je proverila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta.

U tužbi, podnetoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.

U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija „odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu“ i da su „svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora“.

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter