Izvor: HappyBSC
12.11.2021 u 18:31
0

SPEKTAKL U KOMBANK DVORANI: Premijerno izvođenje predstave za decu „Lepotica i zver“!

Predstava za decu „Lepotica i zver“ nastale po motivima čuvena bajke, u režiji Miloša Jagodića, premijerno će biti izvedena 12. decembra u Kombank Dvorani u susret novogodišnjim praznicima.

Tekst potpisuje Stevan Koprivica, jedan od traženijih dramskih pisaca, na osnovu bajke Šarla Peroa, koja je imala više verzija u vidu igranih filmova, TV serija i animiranih ostvarenja. Dizni produkcije.

Višeslojna priča fantazije za decu i odrasle govori o snazi snova i moći ljubavi u odnosu na materijalne vrednosti, zbog čega je izuzetno aktuelna i danas.

PROČITAJTE JOŠVečeras se završava 28. „Vršačka pozorišna jesen“

Smeštena u Francusku u doba Luja XIV, sa raskošnim kostimima, drama je napisana u duhu “Tri musketara” Aleksandra Dime, a Koprivica je pre dve decenije pisao upravo i dramatizaciju navedenog romana za pozorište “Boško Buha”.

Poznati dramaturg je u sezoni pandemije pisao i tekst za mjuzikl “Sa druge strane jastuka” prema hitovima Bajage, u režiji Juga Radivojevića u Pozorištu na Terazijama, kao i dramatizaciju romana “Zelena čoja Montenegra” Mome Kapora, reditelja Nikite Milivojevića za scenu BDP-a.

– Preobražaj koji doživljavaju glavni likovi budi pomisao da ništa nije onako kako površno izgleda na prvi pogled, i da ćemo pravu lepotu otkriti samo ako se suštinski bavimo ljudima- rekao je reditelj Miloš Jagodić, koji je najmlađoj publici poznat po komadima „Začarana pahuljica“ i „Suncokreti“, koje se uspešno igraju nekoliko sezona u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

– Univerzalne poruke čine ovu bajku neprolaznom, a to je – da je prava lepota u ljudskoj duši i srcu, a ne u spoljašnjem izgledu, da svako mora da nauči da voli, ali i da zasluži tuđu ljubav, da prava ljubav postoji i opstaje bez obzira na razlike- istakao je Jagodić.

Glumica Kristina Savkov, koja tumači ulogu Emanuele Belmon – lepoticu, prvi put će zaigrati u predstavi za decu.

– Ljubav je ono što menja svet i čini da bude mesto vredno da se u njemu boravi. Lepotica, kao simbol čistote i lepote, učini da zver, kad skine masku, pokaže ko je on u stvari – princ u svakom smislu- analizirala je glavna glumica sadržaj drame za decu.

PROČITAJTE JOŠPozorišni festival „Desire 2021“ od 19. do 29. novembra u Subotici

– Ovo je prva predstava za decu u mojoj tek započetoj karijeri, nije lakša, ni manje zahtevna od predstava za „velike“. Moram priznati da je rad na predstavi bio čaroban proces- zaključila je Savkov.

Uloga Zveri, kasnije princu, poverena je iskusnom glumcu Slobodanu Ninkoviću iz Novog Sada.

– Čovek, Bartolomeo Senžan, biva zarobljen u telu Zveri i njegova ljudskost vremenom je polako bledela. Prihvativši sebe kao Zver, polako je zaboravljao svoju ljudskost, sve do dolaska Emanuele, devojke koja je u njemu, uprkos njegovom zverskom ponašanju, uspela da pronađe zrno ljudskosti i da ga natera da probudi čoveka u sebi- opisao je čuvenog anti-junaka njegov tumač, glumac Ninković.

Kako on kaže, i ovde se ističe jedna od važnijih životnih filozofija da ne sudimo o drugima prema njihovom izgledu, već da otvorimo srce i vidimo ono najbolje u drugima, uz naravno neizbežnu ljubav, koja uvek nađe svoj put.

Za njega, kao glumca bilo je zanimljivo istraživati i tražiti zver u sebi, kao i traženje onih finih emocija, ali i put preobražaja od Zveri do čoveka.

Ostale uloge u predstavi tumače – Saša Stojković, Aleksa Ilić, Jelena Galović, Marina Cinkockin, Saša Latinović, Ema Stojanović, Ivan Ðurić i Danilo Milovanović.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter