Izvor: Novosti
07.11.2021 u 17:48
0

Večeras se završava 28. „Vršačka pozorišna jesen“

Uručujem  nagrada ovogodišnjim dobitnicima večeras se spušta zavesa na tradicionalni 28. festival klasike „Vršačka pozorišna jesen“.

Apsolutni pobednik festivala je predstava „Upotreba čoveka“ Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića.

PROČITAJTE JOŠ:LANE GUTOVIĆ POSTHUMNO NAGRAĐEN: Ovogodišnji DOBRIČIN PRSTEN pripao pokojnom velikanu

Osim što je ispunila kriterijume stručnog žirija, osvojila je i srca vršačke publike, koja ih je nagradila najdužim ovacijama od svih predstava, koje su bile u takmičarskom delu festivala.

Ova drama, koja je nastala u koprodukciji Budva grad teatra, festivala Novi tvrđava teatar, Ist-vest centra Sarajevo i Ujvideki sinhaz iz Novog Sada, proglašena je najboljom predstavom u celosti, Boris Liješević je izabran za najboljeg reditelja, dok je Dušan Vukašinović osvojio nagradu „Tomislav Pejčić“ za najboljeg mladog glumca.

Najbolji glumac i glumica ovogodišnjeg festivala su Igor Greks i Minja Peković, oboje iz predstave „Kus petlić“ Aleksandra Popovića, koji je u režiji Milana Neškovića izvelo NP iz Subotice.

Specijalna nagrada za kolektivnu igru otišla je u ruke domaćina – NP „Sterija“, za premijerno izvođenje Šekspirove komedije „Falstaf – vesele žene vindzorske“, u režiji Darijana Mihajlovića.

PROČITAJTE JOŠ:Pozorišni festival „Desire 2021“ od 19. do 29. novembra u Subotici

Reditelj Andrej Boka dobio je specijalnu nagradu za inventivni rediteljski postupak u Nuševićevoj predstavi „Ožalošćena porodica“, u produkciji NP Subotica na mađarskom jeziku.

Sve odluke žiri je doneo jednoglavno.

U čast nagrađenih, pozorište iz Zaječara večeras će izvesti Sterijinu „Pokondirenu tikvu“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter