Izvor: Tanjug
15.10.2023 u 15:40
0

Umrla poznata holivudska glumica Pajper Lori

Pajper Lori, poznata američka glumica koja je igrala u brojnim holivudskim filmovima i TV serijama i tri puta bila nominovana za Oskara, umrla je u subotu u svom domu u Los Anđelesu, u 91. godini.

Lori je umrla od starosti, izjavila je njena menadžerka Marion Rozenberg i dodala da je Lori bila „blistavi talenat i divno ljudsko biće“.

Lori je stigla u Holivud 1949. godine kao Rozeta Džejkobs i ubrzo potom dobila ugovor sa filmskom kućom Universal-International i niz glavnih ženskih uloga sa brojnim muškim filmskim zvezdama, između ostalih sa Ronaldom Reganom, Rokom Hadsonom i Tonijem Kertisom.

SLAVNI GLUMAC DONEO ODLUKU: Majkl Kejn potvrdio da se povlači iz glume

Nominovana je za Oskara za tri filma – za film „Varalica“ iz 1961. godine, za filmsku verziju horor klasika Stivena Kinga „Keri“ iz 1976. godine i za film „Deca manjeg Boga“ iz 1986. godine.

Igrala je nekoliko zapaženih uloga u TV serijama, uključujući proslavljenu seriju „Tvin Piks“ reditelja Dejvida Linča iz 1990-ih, gde je tumačila lik Ketrin Martel.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter